Antonescu: Moţiunea de cenzură va fi depusă înainte de alegerile europarlamentare

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

Moţiunea de cenzură cu care i-a ameninţat Crin Antonescu pe guvernanţi în cazul în care Executivul nu ia măsura reducerii CAS cu 5 puncte procentuale, va fi depusă înainte de alegerile europarlamentare, a afirmat vineri preşedintele PNL Crin Antonescu.

"Nu o lăsăm (n.r. — moţiunea de cenzură) după euroalegeri. Ştiţi că există o decizie a Biroului Permanent care a mandatat grupurile parlamentare să pregătească moţiunea de cenzură. Astăzi la Braşov avem iarăşi o şedinţă a Biroului Permanent, cât şi a Delegaţiei Permanente. Nu am decis data la care această moţiune de cenzură va fi lansată şi între timp s-au adunat mai multe subiecte privitor la politica fiscală a Guvernului", a afirmat Antonescu, într-o conferinţă de presă.

Liderul liberalilor a precizat că reducerea CAS va face obiectul moţiunii de cenzură, salutând totodată adoptarea unei ordonanţe cu privire la neimpozitarea profitului reinvestit.

"Noi am luat act, de pildă, cu satisfacţie, nu neapărat cu încredere, un pas e faptul că s-a adoptat ieri sau alaltăieri ordonanţa privitoare la intrarea în vigoare de la 1 iulie a scutirii de impozit a profitului reinvestit. Un lucru pe care îl salutăm, un lucru pe care l-am cerut, care era în programul de guvernare. Rămâne chestiunea cu CAS şi rămân o serie de alte chestiuni, nu neapărat de natură economică şi din punctul nostru de vedere pot face obiectul unei moţiuni de cenzură. Foarte probabil această moţiune de cenzură va veni înainte de alegerile europarlamentare", a afirmat liderul PNL.

Acesta a precizat că este conştient de faptul că nu va fi cvorum la dezbaterea moţiunii de cenzură pe timpul vacanţei pe care şi-o iau parlamentarii pentru euroalegeri.

Crin Antonescu anunţase cu două săptămâni în urmă că în conducerea PNL s-a decis ca la nivelul grupurilor parlamentare ale partidului să se elaboreze textul unei moţiuni de cenzură „împotriva Guvernului Ponta-Ghiţă-Hunor” până la data de 30 aprilie. Acesta s-a declarat încrezător că vor exista patru parlamentari din afara PNL care să semneze documentul, pentru a putea fi iniţiat.

„Aşa cum am anunţat, dacă până la 1 mai nu avem o decizie a Guvernului privitoare la măsurile angajate şi prin programul de guvernare şi prin declaraţiile premierului şi prin ceea ce împreună am anunţat, şi anume reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator şi neimpozitarea profitului reinvestit, vom face o moţiune de cenzură. Până în 30 aprilie textul acestei moţiuni de cenzură va fi pregătit de către grupurile parlamentare", a precizat Crin Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne