Antonescu: Nu împărtăşesc filozofia lui Zgonea care a mers la Roşia Montană pentru voturi

Crin Laurenţiu Antonescu şi Victor Ponta
Crin Laurenţiu Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)
Epoch Times România
23.09.2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat duminică seară, în cadrul unei emisiuni TV, că nu înţelege de ce a decis să meargă preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Valeriu Zgonea la Roşia Montană, subliniind că el nu este adeptul filozofiei "Haide să mă duc acum acolo ca să prindem nişte voturi la alegerile prezidenţiale".

"Domnul Zgonea să înţeleg că a mers acolo pentru voturi? Ce legătură au nişte alegeri prezidenţiale şi dorinţa oricărui candidat de a aduna voturi cu ce se întâmplă acolo (la Roşia Montană - n.r.)?", a precizat Crin Antonescu, la B1Tv.

"Vreau să spun încă o dată, că cine ştie ce lider mai merge acolo, mai intră în mină, mai face o poză şi, conform, deja unui ritual, zice că trebuie să mă duc şi eu: oamenii de acolo au un punct de vedere, la care au dreptul, au dreptul să şi-l apere, pe care au dreptul în primul rând să şi-l facă cunoscut. S-a constituit acea comisie, înţeleg din decizia comisiei ca şi comisia va merge acolo", a adăugat Antonescu.

Liderul PNL a explicat că punctul de vedere al RMGC este deja larg cunoscut şi este suficient să deschizi un televizor sau să citeşti un ziar şi "să vezi reclamele".

"Eu unul nu sunt dispus să aşezăm un ritual din ăsta acum: fiecare să mergem până acolo, să ne punem o căscuţă albă, să ne punem cizme, să intrăm, nu ştiu de, în galeria aia - nu ştiu de ce a intrat domnul Zgonea, poate doar din curiozitate - şi să facem după aceea o poză şi declaraţii. Nu! Deciziile se vor lua acolo unde trebuie luate, iar punctele de vedere ale oamenilor de acolo, pe care le cunosc, pe care le respect, dar pe care nu le împărtăşesc, vor fi cunoscute, pledate", a declarat Crin Antonescu, adăugând că liderul PSD poate merge "zilnic" la Roşia Montană.

"Nu înţeleg însă de ce ar trebui, pentru că a mers domnul Zgonea, să merg şi eu. Şi, mai ales, nu împărtăşesc această filozofie «Haide să mă duc acum acolo ca să prindem nişte voturi la alegerile prezidenţiale». Eu nu gândesc aşa şi, ca atare, nu fac aşa", a susţinut liderul PNL.

Valeriu Zgonea a precizat, duminică, la Roşia Montană, că preşedintele PNL ar trebui să-şi facă timp să meargă în zonă, adăugând că acesta "poate să înţeleagă că nu doar cei din marile oraşe ne votează pe noi".

Întrebat dacă nu ar fi trebuit să meargă la Roşia Montană şi Crin Antonescu, Ponta a replicat: "îi voi spune să vină aici, va fi bine primit. Dacă nu vii aici nu poţi decide asupra vieţii lor". Dar preşdintele PNL se pare că a fost de altă părere.

"La un moment dat am avut impresia că discută despre salvarea unor ostatici prinşi de terorişti sau despre oameni salvaţi dintr-o surpare de mină. Nu, oamenii singuri intraseră, singuri au ieşit, ca o formă de protest. Aici nu ne jucăm şi putem să intrăm în mină, să ieşim din mină, că să vină Antonescu, să vină Ponta... Esenţa, cred că vorbim de oameni serioşi, este să le fie ascultat punctul de vedere şi le este ascultat, slavă Domnului", a declarat atunci Antonescu.

Preşedintele Senatului a admis că premierul Victor Ponta "a punctat" la segmentul imagine prin faptul că s-a deplasat la Roşia Montană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor