Antonescu, despre Gordon şi noua suspendare: A fost mai iute de mână chiar decât Voiculescu
alte articole
Liderul PNL, Crin Antonescu, a catalogat luni seară afirmaţia lui Phillip Gordon despre o nouă suspendare ca fiind "uşor comică" şi a opinat că adjunctul lui Hillary Clinton ar fi trebuit să specifice şi faptul că USL a respectat referendumul şi nu a fost o fraudă masivă la alegeri.
"Nu (pregătim altă suspendare, n.red), dar văd că ne-o iau alţii înainte şi de data asta aş spune că dl Gordon a fost mai iute de mână chiar decât dl Voiculescu, care în general e primul care vorbeşte despre asta. Acuma, acestei declaraţii nu i-am văzut originalul, am încredere în fidelitatea traducerii, dar e uşor comică, pentru că ne dă sfaturi, sau dă sfaturi unei eventuale noi generaţii de pucişti, că dacă vreţi să îl suspendaţi să aveţi grijă să respectaţi... Ştiţi ce îmi pare mie rău? Că această declaraţie despre recidiviştii pucişti nu marchează două note pe care cred că un diplomat de o asemenea anvergură ar trebui să o facă, să arate că totuşi am urmat rezultatul acestui referendum şi doi, pentru că dl Gordon făcuse o referire publică la acuzaţii credibile de fraudă masivă, nu a arătat că între timp a primit informaţii oficiale şi în România nu a existat fraudă masivă", a declarat Antonescu la Realitatea TV.
Liderul PNL a precizat, în acest context, că nu este nici anti-german, nici nu s-a luat la bătaie cu Statele Unite. "Se repetă, s-a construit un clişeu care se rostogoleşte, cum s-a luat la bătaie Antonescu cu Statele Unite, ceea ce nu e adevărat. De pildă, o formulă care văd că intră deformată în anecdotă, într-o emisune la o întrebare de cine mă tem într-o iminentă competiţie prezidenţială, de Oprescu sau de Ungureanu, eu am răspuns cu un anumit tâlc <>. Nu a fost nicidecum o declaraţie de război la adresa Departmentului de stat al Statelor Unite şi nimic din declaraţiile mele anterioare, de 20 de ani încoace, nu putea susţine aşa ceva. Se mai vorbeşte că aş fi anti-german sau în fine, că aş avea ceva cu dna Merkel, sau cu Gernania, ceea ce este cel puţin comic, pentru că dacă, cumva, cineva a uitat, sunt acel politician român care a construit, teoretic şi practic, un plan care aducea un premier etnic german în România, pe Klaus Johannis", a adăugat Antonescu.
Phillip Gordon, adjunctul secretarului de stat al SUA, Hillary Clinton, a declarat recent că este la curent cu intenţiile unor politicieni români de a organiza un nou referendum de suspendare a lui Traian Băsescu şi că trebuie respectate procedurile constituţionale. "Ştiu că unii în România se gândesc să organizeze un alt referendum, găsind astfel alte metode de a-l înlătura pe preşedinte. Trebuie subliniat din nou că trebuie respectate procedurile constituţionale. Dacă preşedintele este nepopular, iar mandatul său nu reflectă voinţa populară, atunci alegerile libere şi corecte sunt modul în care trebuie adresată aceasta. Şi dacă acesta este modul prin care România va merge mai departe, cred că credibilitatea sa ca o democraţie puternică şi partener al SUA va continua să crească", a afirmat oficialul într-un briefing de presă.