Antonescu, Băsescu şi visul prezidenţial

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat duminică, la Piteşti, că problema candidatului USL la alegerile prezidenţiale este un subiect fals, iar declaraţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora PSD va avea propriul candidat la preşedinţie sunt "ridicole", subliniind că acestea fac parte dintr-o campanie dusă de adversarii USL, pentru a crea artificial conflicte în interiorul alianţei.

Cum vede Băsescu chestiunea alegerilor prezidenţiale

"Ponta şi Antonescu - niciunul din ei nu este ce ar trebui României. (...) Mă uit la ei, mai ales la ce sunt în stare pentru voturi. Antonescu s-a urcat în trenul anti Roşia Montană, deşi habar nu are ce e acolo, Ponta, în trenul pro Roşia Montană, deşi nici el nu ştie ce e acolo, că dacă ştia, termina corect negocierea cu Gold Corporation", a declarat duminică Traian Băsescu, care a explicat că, în opinia lui "nu avem, în momentul de faţă, un candidat ideal. Este secetă".

"Unul din ei va fi în turul 2, dar nu poate să câştige. Nu cred că românii ar putea să voteze aşa ceva. Cred că PSD va avea candidat", a adăugat şeful statului.

Traian Băsescu crede că "Dincolo de pact, mi s-ar părea anormal ca cel mai mare partid din România să nu aibă candidat. E o declasificare a partidului".

Însă cine va fi exact acel candidat, Traian Băsescu nu ştie. Întrebat ce şanse are Mircea Geoană să fie nominalizat pentru a doua oară candidatul la prezidenţiale din partea PSD, şeful statului a declarat ironic: "Geoană va fi tot timpul un candidat, cât o să trăiască!"

În ceea ce priveşte candidatura lui Victor Ponta la preşedinţie, Băsescu crede că PSD, partid "respectabil" în ciuda năravurile comuniste, are candidaţi mult mai valoroşi decât el.

"PSD are oameni mai maturi, mai buni manageri decât Ponta. Discutăm despre PSD, îi admir ca partid, îl dezaprob ca politică. Nu putem spune că sunt un partid nedemocratic. Ca şi-au păstrat năravurile comuniste... e o realitate, dar nu sunt un partid nedemocratic, pe care să nu-l respecţi", a afirmat Traian Băsescu.

Cum a reacţionat Crin Antonescu

Aceste declaraţii ale şefului statului nu au fost deloc pe placul lui Crin Antonescu.

"Există nişte decizii, există un acord politic, există nişte hotărâri ale congreselor partidelor care compun USL şi, câtă vreme acestea nu se schimbă, noi ar trebui să refuzăm acest subiect de discuţie", a precizat Antonescu la Conferinţa Teritorială a PNL Argeş.

Crin Antonescu a declarat ulterior, în cadrul unei conferinţe de presă, că afirmaţiile şefului statului potrivit cărora PSD va avea propriul candidat la preşedinţie sunt ”ridicole”.

"Este ridicol ca preşedintele unei ţări să ducă grija unui partid, că are sau nu candidat, nemaivorbind de faptul că ştim sentimentele, istoriile, dosarele dintre domnul Băsescu şi PSD. (...) Acesta este laitmotivul din data de 10 decembrie 2012 al unei întregi propagande. Noi, în USL, avem obligaţia să facem lucruri pe guvernare, pe administraţie, avem puterea, avem răspundere, avem obligaţii. Dânşii ce să facă? Asta au de făcut, poartă ba grija PNL-ului, că, vezi Doamne, a fost înghiţit de PSD, că nu mai e aşa de dreapta, ba au altă grijă, a PSD-ului, de la o vreme. Cum se poate ca un partid atât de mare şi frumos să nu aibă el candidat la preşedinţie? Ridicol, deci declaraţiile de genul ăsta chiar sunt ridicole. Că vin de la Băsescu sau vin de la Geoană, cam acelaşi lucru", a afirmat Crin Antonescu.

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat recent că social-democraţii au nevoie de un candidat propriu la prezidenţiale şi este îngrijorat de absenţa unui candidat de stânga într-o ”mare” de candidaţi de dreapta la alegerile prezidenţiale viitoare.

În ceea ce priveşte o posibilă candidatură a sa din partea PSD la prezidenţiale în 2014, în cazul în care PSD ar decide să aibă un candidat propriu, acesta a precizat: "Sunt prea hârşâit în politică ca să mai lucrez cu ipoteze de acest gen. Dacă PSD va rămâne pe înţelegerea aceasta, va rămâne pe această înţelegere. Dacă PSD va decide altceva, vom vedea atunci. Nu-mi place să lucrez pe ipoteze şi pe speculaţii".
Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, joi, că social-democraţii au nevoie de un candidat propriu la prezidenţiale şi este îngrijorat de absenţa unui candidat de stânga într-o ”mare” de candidaţi de dreapta la alegerile prezidenţiale viitoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne