Macovei: Antonescu propune aleşilor locali un blat şi un troc murdar

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)
Gina Zaragiu
26.09.2013

Într-o postare pe blogul personal, europarlamentarul Monica Macovei declară că preşedintele PNL, Crin Antonescu, vrea ca primarii, consilierii şi preşedinţii de consilii judeţene să încalce legea şi să nu mai fie pedepsiţi.

"Acest bufon al politicii româneşti nu se lasă şi propune două lucruri : 1. amnistie pentru cei condamnaţi pentru conflicte de interese ; 2. scăparea primarilor incompatibili prin introducerea unui recurs în interesul legii, care ar trebui să fie iniţiat de prietenul lui Ponta, procurorul general Tiberiu Niţu" afirmă fostul procuror al României.

Macovei îl acuză pe Antonescu că încearcă să adune voturi electorale propunându-le aleşilor locali "un blat şi un troc murdar".

"Antonescu îşi face calcule ca primarii care au încălcat legea să îi facă rost de voturi pentru Cotroceni, în semn de recunoştinţă că i-a scăpat de mâna justiţiei. Antonescu le propune aleşilor locali un blat şi un troc murdar".

Reiterând că conflictul de interese, ca şi luarea de mită, omorul, tâlhăria sau şantajul, este o infracţiune prevazută de Codul penal şi se pedepseşte cu până la 5 ani de închisoare, fostul procuror al României, afirmă: "Propunerea lui Antonescu ne spune negru pe alb că în România dacă eşti politician din USL, nu este nicio problema să fii şi infractor: scapi dacă USL este la putere, pentru că Antonescu şi USL vor da o lege special pentru tine să te scape. Antonescu confundă statul român cu o grupare mafiotă care îşi protejează executanţii infracţiunilor".

Propunerea lui Antonescu ne spune negru pe alb că în România dacă eşti politician din USL, nu este nicio problema să fii şi infractor: scapi dacă USL este la putere, pentru că Antonescu şi USL vor da o lege special pentru tine să te scape. Antonescu confundă statul român cu o grupare mafiotă care îşi protejează executanţii infracţiunilor

În opinia Monicăi Macovei, "logica lui Antonescu este toxică şi profund coruptă: el vrea să schimbe legea ca să acopere ilegalităţi. Statul de drept este exact opusul: legile se fac pentru a fi respectate şi pentru ca oamenii (şi aleşii locali sunt tot oameni) să îşi adapteze acţiunile la lege".

Macovei îl acuză pe Antonescu că nu vrea să avem o clasă politică onestă, care să-i respecte pe oameni, "ci o clică incompatibilă, coruptă, care să fure din banii publici şi să nu mai fie pedepsită".

Antonescu nu a avut nicio contribuţie la intrarea României în Uniunea Europeană, însă vrea acum să ne scoată din Uniune, afirmă europarlamentarul. "Şi nu oricum, ci cu capul plecat de ruşine. Singura soluţie pentru demnitatea natională şi europeană a românilor este să plece Antonescu, pentru ca el ameninţă legea şi dreptatea în România", conchide Monica Macovei în postarea pe blogul personal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor