CNA-ul, somat să intervină de urgenţă după "nuclearele" detonate de Antena 3 şi România TV

Mihai Gâdea
Mihai Gâdea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Organizaţia ActiveWatch cere Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) să analizeze, în regim de urgenţă, "'nuclearele' pe care Antena 3 şi România TV le-au detonat în ultima săptămână". Solicitarea ActiveWatch vine în condiţiile în care Biroul Electoral al Sectorului 1 a infirmat informaţiile lansate de Antena 3, care a încercat să acrediteze ideea că membri USR-PLUS au sustras saci cu voturi.

De asemenea, în ultima perioadă, Antena 3 şi România TV au difuzat filmuleţe menite să-l discrediteze pe Nicuşor Dan, contracandidatul Gabrielei Firea.

"Invităm Consiliul Naţional al Audiovizualului să analizeze, în regim de urgenţă şi cu legea în mână, "nuclearele" pe care Antena 3 şi România TV le-au detonat în ultima săptămână.

Avem indicii temeinice că cele două televiziuni au fraudat, în formă continuată şi agravantă, jurnalismul, bunul simţ şi interesul public", scriu, pe Facebook, reprezentanţii ActiveWatch.

Postarea respectivă pe Facebook este însoţită de un link către comunicatul prin care Biroul Electoral al Sectorului 1 transmite că persoanele surprinse în imaginile despre presupusa fraudare a scrutinului din Sectorul 1, persoane pe care Antena 3 le-a prezentat drept membri USR-PLUS sustrăgând voturi, sunt angajate ale instituţiilor implicate în procesul electoral.