Angela Merkel va candida pentru cel de-al patrulea mandat

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat că va candida pentru a patra oară la alegerile legislative din 2017.
Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (Captură Foto)

Ştirea candidaturii lui Merkel a fost relatată de agenţia de ştiri germană DPA, care a citat surse apropiate de partidul cancelarului Germaniei, Uniunea Creştin Democrată.

Merkel, în vârstă de 62 de ani, a indicat liderilor din partidul său, la reuniunea ce a avut loc la Berlin, că urmează să fie realeasă preşedinte al partidului Uniunea Creştin Democrată în decembrie şi apoi va candida din nou la funcţia de cancelar în timpul alegerilor legislative din 2017, potrivit surselor.

Se crede că Merkel îşi va anunţa în mod oficial candidatura duminică, în cadrul unei conferinţe de presă. Aceasta ar pune capăt celor opt luni de speculaţii referitoare la depunerea candidaturii sale, din nou, după 11 ani în funcţie.

Lidera conservatoare este considerată, în general, drept o forţă stabilizatoare în Europa, în special deoarece se confruntă cu provocările legate de Brexit.

Cu toate că popularitatea sa a suferit recent o lovitură, aproximativ 55% dintre germani spun că o vor susţine pentru cel de-al patrulea mandat (potrivit sondajului publicat de Emnid). Criza migraţiei ar putea fi o caracteristică definitorie a campaniei sale electorale, după ce partidul său a avut de suferit în alegerile regionale, în timp ce partidul anti-imigraţie "Alternativa pentru Germania" (afd), a fost favoritul scrutinului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe