Comisarul european Oettinger se scaldă în ape tulburi după remarci “rasiste”

Un comisar UE german a făcut o serie de remarci considerate rasiste la adresa chinezilor, mişcare ce a atras asupra sa un val de critici şi apeluri de a demisiona din Comisia Europeană.
Comisarul european pentru economia şi societatea digitale, Günther H. Oettinger.
Comisarul european pentru economia şi societatea digitale, Günther H. Oettinger. (Captură Foto)

Comisarul UE pentru economia şi societatea digitale, Günther Oettinger, a fost pus la zid după ce i-a numit pe oficialii chinezi “ticăloşi cu ochii oblici”.

Politicianul german, membru al partidului cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin Democrată, a făcut remarcile într-un discurs susţinut în Hamburg.

“Cu toţii îmbrăcaţi la costum, cu jachete cu un singur rând de nasturi, de culoare albastru închis. Cu toţii pieptănaţi de la stânga la dreapta cu cremă neagră pentru pantofi”, a declarat Oettinger.

“A fost un fel de expresie jargon prin care, în niciun fel, nu s-a urmărit să se manifeste o lipsă de respecte pentru China”, a declarat comisarul UE pentru ziarul german Die Welt.

De asemenea, Oettinger a etichetat Valonia o microregiune condusă de comunişti, din cauza faptului ca s-a opus controversatului acord comercial cu Canada (cunoscut sub numele de CETA), a susţinut ziarul belgian Le Soir.

“Nu m-am aflat în această cameră, am văzut acelaşi material video pe care l-aţi văzut şi voi şi, în ceea ce priveşte motivul şi explicaţiile din jurul înregistrării, cred că trebuie să ascultăm ce are de spus Günther Oettinger. Nu pot să spun altceva”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Oettinger urmează să ocupe funcţia de Comisar UE pentru Buget, după ce Kristalina Georgieva din Bulgaria a anunţat că va deveni director general al Băncii Mondiale.

Atât oficialii din Bruxelles cât şi cei din Berlin cer acum demisia lui Oettinger din Comisie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe