Angajaţii agenţiilor de protecţia mediului pichetează ministerele, cerând salarii decente [Video]

Federaţia Naţională de Mediu „Ecologistul” pichetează Ministerul Muncii, 18 august 2015
Federaţia Naţională de Mediu „Ecologistul” pichetează Ministerul Muncii, 18 august 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

În jur de 150 de membri ai Sindicatul National de Mediu Ecologistul au pichetat marţi Ministerul Mediului şi Ministerul Muncii, nemulţumiţi de salariile foarte mici din domeniu.

Revoltaţi că lefurile pe care le primesc sunt exagerat de mici raportat cu munca pe care o fac, protestatarii au cerut dialog social şi eliminarea discriminărilor salariale între salariaţii din Agenţiile de Protecţia Mediului şi alte categorii de bugetari.

"Un debutant câştigă în jur de 800 de lei, la care se aplică un singur spor salarial, sporul de radiaţii de 10%. O persoană ajunsă pe cea mai înaltă treaptă şi cu toate gradele luate ajunge la 1700, 1800 de lei, în timp ce, ca atribuţii, răspunde pentru tot ce înseamnă aplicarea legislaţiei în domeniul protecţiei mediului, avizare pe domeniile respective, tot ce înseamnă reglementări în domeniul deşeuri, biodiversitate şi monitorizare a factorilor de mediu.

Este un domeniu destul de vast, oamenii preferă să migreze spre zona privată şi avem deficit de personal. Suntem în stradă pentru a trage un semnal de alarmă că aşa nu se mai poate!", a declarat. pentru Epoch Times. Cristian Deaconu, preşedintele Sindicatului Naţional de Mediu Ecologistul.

Potrivit liderului sindical, dacă revendicările nu le vor fi rezolvate, în extremis, se va ajunge la grevă generală, situaţia nemaiputând continua multă vreme aşa, cu deficit de personal şi salarii la limita subzistenţei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne