Andrei Năstase la Washington: Este important ca întreaga lume să afle adevărul despre crimele regimului lui Plahotniuc

Pentru informarea funcţionarilor americani în legătură cu ilegalităţile comise de autorităţile de la Chişinău în raport cu cetăţenii Republicii Moldova, precum şi cu partenerii externi şi finanţatorii noştri, liderul Platformei DA a mers în Statele Unite.
Andrei Năstase la înâlnirea cu German Marshall Fund
Andrei Năstase la înâlnirea cu German Marshall Fund (Platforma DA)

Aflat într-o vizită de lucru în capitala Statelor Unite ale Americii, liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Andrei Năstase s-a întâlnit cu mai mulţi înalţi demnitari americani din sfera politică şi juridică, experţi, cercetători şi analişti politici, cât şi membri ai presei de investigaţii şi de specialitate.

„Dacă instituţiile moldoveneşti nu sunt în stare să o facă, atunci e timpul să apelăm la cele de peste hotare. Este important ca întreaga lume să afle adevărul despre crimele regimului lui Plahotniuc”, a declarat Năstase, potrivit unui comunicat remis Epoch Times.

La Capitol Hill, Andrei Năstase a discutat cu un grup de congressmani şi persoane cheie din Congresul Statelor Unite ale Americii despre situaţia social-politică din Moldova, despre eforturile Platformei DA de consolidare a unei opoziţii democratice veritabile. „Înalţii demnitari au salutat deciziile Platformei DA şi au încurajat menţinerea aceloraşi principii democratice nobile, în pofida tuturor încercărilor anumitor grupuri de interese de a le împiedica”, se mai arată în comunicat.

Preşedintele PPDA a fost invitat şi la German Marshall Fund (GMF), organizaţie specializată pe cooperare transatlantică ce susţine lideri din societatea civilă din zona balcanică. În opinia liderilor GMF, experienţa juridică a lui Năstase şi poziţia intransigentă în faţa politicienilor corupţi, demonstrată în timp prin iniţiative neobişnuite pentru societatea moldovenească nu pot fi decât favorabile pentru acest stat.

Un alt înalt funcţionar cu care a avut întrevederi Năsatse este preşedintele fundaţiei Jamestown, Glen Howard. De menţionat că această instituie „a avut o contribuţie directă la căderea regimului Ceaşescu prin susţinerea celor ce au deconspirat mecanismele interne, antidemocratice şi antipopulare ale autorităţilor”.

„Sunt copleşit de susţinerea unanimă a experţilor şi demnitarilor americani şi mă conving o dată în plus că partenerii noştri de dezvoltare susţin mişcarea protestatară din Moldova şi încurajează oamenii din Moldova să nu le fie frică, să depună eforturi în a-i informa corect pe cei care nu au acces la cele 15% de presă liberă, să nu se mai lase manipulaţi de paradigma geopolitică şi să susţină pe cât posibil orice efort de promovare a valorilor democratice. Pentru că, la 25 de ani de independenţă, Moldova se află la o răscruce istorică, iar cel mai mare adversar nu este atât guvernarea coruptă, ci oboseala şi starea de lehamite a societăţii. Trebuie să ne maturizăm, să punem interesele ţării mai presus de orice, şi să ne unim”, a menţionat liderul Platformei DA.

Potrivit sursei citate, la una din întâlnirile lui Năstase avute marţi şi în dimineaţa zilei de miercuri, compania Podesta Group, ce îl consultă pe Vladimir Plahotniuc, şi-ar fi trimis „spioni” cu misiuni de colectare a informaţiei. Aceştia au fost daţi afară.​

Aflat în Statele Unite, acesta urmează să se consulte şi cu diaspora de acolo, pentru a stabili o serie de acţiuni prin care cetăţenii moldoveni plecaţi peste hotare să fie implicaţi. Astfel, joi, 18 august, cetăţenii activi, aflaţi la Washington, DC, care vor să contribuie la scoaterea ţării din captivitate, vor fi aşteptaţi la Café Dupont, începând cu ora 18.00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe