Andrei Năstase: Intimidarea jurnaliştilor de la 10TV, dovadă a instaurării dictaturii

Postul 10TV finanţat şi cu banii contribuabililor români s-a dovedit a avea buton roşu la Plahotniuc, care nu a ezitat să intervină atunci când interesele sale şi ale lui Dodon au fost afectate, afirmă liderul Platformei DA.
Andrei Năstase, liderul Platformei civice Demnitate şi Adevăr
Andrei Năstase, liderul Platformei civice Demnitate şi Adevăr (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase susţine că scoaterea forţată din redacţia de ştiri a jurnaliştilor postului 10TV pentru difuzarea unei ştiri critice la adresa guvernării este încă o dovadă a faptului că în Republica Moldova s-a instaurat dictatura nimicindu-se metodic orice tentativă de exprimare liberă. Acest drept fundamental este din ce în ce mai restrâns şi se pare că puterea nu va ezita să-l suprime definitiv.

Liderul Platformei DA atenţionează că instituţia media finanţată şi cu banii contribuabililor români s-a dovedit a fi, prin intermediul ”patronilor falşi-unionişti”, cu butonul roşu la Plahotniuc. ”Criminalul cu multiple identităţi nu a ezitat să intervină atunci când interesele sale şi ale lui Dodon au fost afectate.”

”E suficient şi o singură dată să ai curaj, să fii corect, inclusiv deontologic, şi rişti cu locul de muncă. Apreciez curajul jurnaliştilor de a spune adevărul şi cred în capacitatea lor de a-şi apăra şansele, de a nu permite patronilor oligarhici să comită un abuz de asemenea proporţii”, a adăugat Andrei Năstase precizând că personal va continua să anunţe partenerii de dezvoltare, instituţiile internaţionale despre atacurile ”regimului” asupra oricărei instituţii media, în special despre ilegalităţile crase comise în ultimul timp.

De menţionat că mai multe organizaţii neguvernamentale ale drepturilor jurnaliştilor au condamnat miercuri, într-o declaraţie trimisă şi misiunilor diplomatice europene de la Chişinău, restricţiile aplicate de Partidul Democrat organizaţiilor media critice la adresa guvernării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe