Matei Dobrovie: După parlamentare, în Moldova ar putea fi impusă federalizarea

Matei Dobrovie şi Maia Sandu
Matei Dobrovie şi Maia Sandu (facebook.com / Matei Dobrovie)

După ce a participat în weekend la Bucharest Security Conference, eveniment academic al Formatului Bucureşti 9, unde a avut posibilitate să discute cu liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, deputatul USR Matei Adrian Dobrovie a ajuns la concluzia că în Republica Moldova proasta guvernare, corupţia şi discreditarea modelului de dezvoltare al UE ajută Rusia.

Mai mult decât atât, parlamentarul român consideră că Moscova şi-ar dori să ţină Moldova într-o zonă gri, o zonă tampon între est şi vest. „Exemplul cel mai bun: furtul miliardului. Ilan Şor este liber şi are bani şi partid, iar PAS şi PDA (Platforma Demnitate şi Adevăr) trebuie să intre în competiţie cu cel care a furat echivalentul a 12% din PIB-ul ţării”, a scris Matei Dobrovie într-o postare pe pagina sa de socializare.

În contextul nedreptăţilor la care sunt supuse cele două fracţiuni politici din opoziţie conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase, deputatul USR a specificat că Partidul Socialiştilor primeşte bani din afară, deşi finanţarea partidelor din străinătate este interzisă, legea aplicându-se doar opoziţiei.

„Din 2016, R. Moldova nu mai este un stat democratic pro-european, ci un regim autoritar. Pericolul mare este că după următoarele alegeri să fie impusă federalizarea în conformitate cu Memorandumul Kozak”, a adăugat Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe