Andreea Paul vs Vâlcov. Trebuie sau nu să scăpăm de "chingile" FMI pentru a creşte economic?

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

În timp ce ministrul de Finanţe, Darius Vâlcov, susţinea vineri că România, deşi are un potenţial enorm, nu este lăsată să crească economic de limitările impuse de FMI, BM şi CE, prim-vicepreşedintele PNL, Andreea Paul, este de părere că problema României este tocmai proasta guvernare şi administraţie fiscală a ţării pe care cele trei instituţii ne roagă de ani de zile să le corectăm.

"Dacă am fi lăsaţi şi nu am fi strâmtoraţi de aceste acorduri - deoarece ei consideră că nu ştim să cheltuim banii, suntem în nişte chingi - dacă noi am fi lăsaţi să facem ce-au făcut ei acum 40 de ani, ritmul nostrum de creştere nu ar fi al cincilea în UE, ne-am bate cu China şi SUA", a precizat Darius Vâlcov, citat de sitripesurse.ro.

În replică, Andreea Paul a afirmat că Guvernul a întors periculos spatele Europei şi crede, prin vocea ministrului de Finanţe Vâlcov, că 'ne-am bate cu China", fără limitările impuse de FMI, BM şi CE, însă în realitate, Bulgaria ne bate la încasările bugetare cu o fiscalitate mult mai mică decât a noastră.

"Credeţi-mă, nu e vina FMI-BM-CE, ci a proastei administraţii fiscale şi a proastei guvernări, pe care cele trei instituţii ne roagă de ani de zile să le corectăm. În realitate, Guvernul actual priveşte mediul de afaceri şi capitalul autohton ca pe un curcan gata de tăiat pentru Ziua Recunoştinţei Promisiunilor PSD", a declarat Andreea Paul.

Diferenţa dintre fapte şi vorbe este fabuloasă, a evidenţiat prim-vicepreşedintele PNL, care arată că cei de la putere au promis 1 milion de noi locuri de muncă, 10 miliarde de euro investiţii străine, şi mai nou, TVA redus la 18% şi cotă unică de 14% din 2019, însă când te uiţi la fapte, înţelegi de ce scad toate investiţiile: au introdus taxa pe clădirile speciale, au majorat aberant toate accizele, au majorat şi introdus peste 30 de taxe în trei ani de guvernare.

"Au guvernat lamentabil, şi-au bătut joc de antreprenori şi de cheltuielile publice pentru infrastructură. Acum nu mai vor Europa. Dar ce vrea totuşi, PSD? Vrea să ardă punţile noastre de legătură cu partenerii noştri strategici nord-atlantici şi europeni? În gura cui vor să ne vâre?", se întreabă Andreea Paul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne