Andreea Paul, despre huiduiala lui Ponta de la Sâmbra Oilor: Repulsia nu a mai putut fi stăpânită

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat luni că huiduiala „aprigă” a premierului Victor Ponta de la Sâmbra Oilor vine ca urmare a faptului că repulsia oşenilor nu a mai putut fi stăpânită de această dată.

„După ce a epurat instituţiile publice şi le-a blocat complet cu infractorii şi campania electorală, după ce le-a condiţionat păstrarea locurilor de muncă funcţionarilor publici de participarea la evenimentele electorale ale mafiei roşii, după ce a dat taxe peste taxe, acum, Ponta şi acoliţii lui au încercat să politizeze şi una dintre cele mai cunoscute sărbători tradiţionale, Sâmbra Oilor. Repulsia oşenilor nu a mai putut fi stăpânită de această dată. La eveniment Ponta a fost aprig huiduit, nu doar de PDL, ci şi de oşenii care nu sunt militanţi politici. Acesta este adevărul”, a declarat Andreea Paul.

Liderul PDL a criticat manifestarea de la Sâmbra Oilor organizată de PSD, exprimându-şi nemulţumirea faţă de faptul că sătmărenii "au fost obligaţi să participe la Sâmbra Oilor, la cea mai frunmoasă sărbătoare câmpenească de echipa PSD şi de premierul Victor Ponta".

"Trag un semnal de alarmă transmis de către sătmăreni, care au fost obligaţi să participe la Sâmbra Oilor la cea mai frumoasă sărbătoare câmpenească de echipa PSD şi de premierul Victor Ponta. Ei au fost căraţi cu autocarele alături de copii care nu au drept de vot pentru a susţine mafia roşie care a participat la Sâmbra Oilor. Este revoltător că această Sâmbră a Oilor a fost politizată până la refuzul total al democraţiei", a declarat Andreea Paul, într-o conferinţă de presă după şedinţa BPN al PDL.

În opinia ei, "totalitarismul" a fost adus la Sâmbra Oilor şi "toate acţiunile, vorbele şi faptele premierului Victor Ponta au dus la o singură concluzie: premierul Ponta este un gunoi" şi dacă românii nu se trezesc rapid, "gunoiul va fi preşedintele ţării".

"Rezultatul va fi unul singur: la ceea ce se întâmplă astăzi în politica românească, dacă românii nu se trezesc rapid, gunoiul va fi preşedintele ţării", a adăugat Andreea Paul.

Întrebată de ce s-a aflat pe scenă la evenimentul de la Sâmbra Oilor alături de premierul Ponta, aceasta a replicat: "Am urcat pe scenă pentru că au venit oameni la mine acasă, sunt deputat de Ţara Oaşului".

Premierul Victor Ponta, alături de Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, a mers la Certeze (Satu Mare), unde au participat la sărbătoarea "Sâmbra oilor", transmiţându-le participanţilor că preşedintele Traian Băsescu nu a putut să vină, dar l-a rugat pe el să îi salute pe toţi cei prezenţi. Mai mulţi politicieni au participat la "Sâmbra oilor", printre care şi Elena Udrea, Cătălin Predoiu, Mihai Răzvan Ungureanu, Dan Diaconescu.

La un moment dat cei prezenţi au început să îl huiduie pe premier.

Preşedintele a comentat duminică, la postul B1 Tv, declaraţia lui Victor Ponta de la Certeze: "Astăzi, când s-a văzut fluierat, în numele propriu, a crezut că se salvează. Vreau să le spun oşenilor că niciodată nu i-aş da lui Ponta să transmită un mesaj în numele meu. (...) Voi trece prin regiune şi o să le spun. A fost o probă de laşitate, dacă a văzut că este fluierat, a zis că are un mesaj de la preşedinte".

Şeful statului le-a transmis cetăţenilor că atunci când are un mesaj pentru ei, îl va pune pe site-ul Preşedinţiei.

"Niciodată nu îi voi delega aceasta onoare lui Ponta, să vorbească în numele meu cu românii. Nici eu nu o să transmit niciun mesaj din partea lui, şi îl rog şi pe el să nu transmită, cine ştie ce prostii spune", a adăugat preşedintele Băsescu.

Şi Elena Udrea a vorbit despre incident: "Am fost din nou în mijlocul osenilor, la Sâmbra Oilor, cea mai mare sărbătoare legată de oierit. Oamenii au fost foarte primitori şi s-au bucurat să ne revedem. Chiar şi cei care purtau însemnele PSD ne-au urat succes şi s-au pozat cu noi. Din păcate Victor Ponta a ţinut să se urce pe scenă cu tot alaiul şi să aibă discurs electoral. Aşa că a fost huiduit cum nu am mai văzut să fie vreun politician. Cu şmecheriile cu care ne-a obişnuit, a încercat să îl amintească pe preşedintele Traian Băsescu de la care chipurile transmitea salutări, în ideea de a scăpa de huiduieli. Jalnic. Se vede tot mai des şi mai clar că Ponta mai poate să iasă din buncarul de la Apărare doar în mijlocul baronilor locali şi doar păzit de spp-işti".

Întrebat duminică de jurnalişti cum comentează huiduielile de la Sâmbra Oilor, premierul Victor Ponta a replicat: "Nu-i normal?"

"În rest, după cum aţi văzut, discursul meu nu a avut absolut nicio conotaţie politică, i-am salutat pe toţi cei prezenţi şi i-am salutat pe toţi în calitate de şef al Guvernului”, a subliniat Ponta.

În ceea ce priveşte afirmaţiile localnicilor potrivit cărora "s-a cam stricat sărbătoarea cu atâţia membri de partid", premierul a precizat că reprezentanţii partidelor politice au venit pentru că această sărbătoare are loc în timpul campaniei electorale.

"Categoric, faptul că sărbătoarea este în timpul campaniei electorale a adus şi reprezentanţi ai tuturor partidelor. Nu-i nimic rău în asta, aşa e democraţia. Şi eu cred că e mai bine să fie democraţie decât să fim toţi de la un singur partid sau dintr-un singur loc", a explicat Ponta.

Premierul a precizat că i-a salutat pe cei prezenţi şi în numele preşedintelui pentru că în opinia lui aşa este civilizat: "Şi pentru că preşedintele României, care de obicei venea la această sărbătoare, nu a mai venit, mi-am permis să-i salut şi în numele instituţiei preşedintelui, pentru că aşa e civilizat într-o ţară şi cred că nimeni nu se supără când suntem civilizaţi".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne