Anatol Şalaru: Vorba lui Vîsoţchii. Dacă Dodon nu reuşeşte la ONU, să scrie la Sportloto

Consilierii prezidenţiali îşi bat joc de Igor Dodon de vreme ce îl sfătuiesc să se adreseze la ONU şi Consiliului Europei, deoarece România adoptă legi în propriul stat, afirmă preşedintele Partidului Unităţii Naţionale.
Anatol Şalaru
Anatol Şalaru (facebook.com)

În contextul anunţului lui Igor Dodon, potrivit căruia doreşte să fie adoptate norme penale pentru a-i pedepsi pe cei care au semnat declaraţii de unire cu România, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru constată că după ”succesul” vizitei în Germania, unde şeful statului R.Moldova a reuşit să fie primit de vreo doi consilieri germani, aflaţi într-o pauză de cafea, precum şi de foşti deputaţi din fosta RDG, după ce a reglementat cu episcopul Markel postul paştelui la Bălţi, ignorând faptul că în acea perioadă premierul român se afla în vizită oficială la Chişinău, Igor Dodon a început să lupte din nou cu unioniştii.

”Că logica juridică nu a fost niciodată punctul forte al lui Igor Dodon este lucru cunoscut, inclusiv de Putin, dar, să ajungi să vrei să condamni penal primari şi consilieri, deşi, recunoşti că nu există lege este deja prea mult. Chiar să nu-i fi spus nimeni lui Igor Dodon că o lege penală nu poate funcţiona retroactiv?”, se întreabă retoric preşedintele PUN.

Mai mult, în opinia lui Şalaru, consilierii prezidenţiali se pare că îşi bat joc de Igor Dodon de vreme ce îl sfătuiesc să se adreseze ONU şi Consiliului Europei pentru că România îşi exercită dreptul de a adopta legi în propriul stat. ”Noi îi recomandăm, vorba lui Vîsoţchii, dacă nu reuşeşte la ONU, să scrie la Sportloto.”

”Norocul lui Igor Dodon este că prostia nu este pedepsită la nivel internaţional. Ar risca o condamnare pe viaţă”, a adăugat liderul formaţiunii politice precizând că ieşirile în decor, din ce în ce mai frecvente, ale preşedintelui ar fi falimentat industria comediei în Republica Moldova. Din poziţia sa de preşedinte, cu o vizibilitate ridicată face concurenţă neloială îndrăgiţilor actori de comedie.

”Dragi primari, consilieri, preşedinţi de raioane, continuaţi adoptarea declaraţiilor de Unire. Voi faceţi istorie, Dodon doar se face de râs!”, a conchis Anatol Şalaru.

De menţionat că 103 localităţi din R. Moldova au semnat o declaraţie simbolică de Unire cu România, iar unioniştii vor să se adune în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău în perioada 24-27 martie pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire.