Echipă a Jurnal TV agresată la poarta unui om de afaceri. ONG-uri de media: Vinovaţii să fie pedepsiţi

Potrivit informaţiei şi imaginilor video postate pe site-ul postului Jurnal TV, paznicul casei unui om de afaceri apropiat lui Plahotniuc a lovit operatorul cu lopata de curăţat zăpada.
(facebook.com)

Organizaţiile neguvernamentale de media din Republica Moldova condamnă agresarea echipei de filmare a postului de televiziune Jurnal TV aflată în exerciţiul funcţiunii şi solicită autorităţilor de la Chişinău să ia măsuri prompte pentru pedepsirea persoanelor care se fac vinovate de acţiunile violente la adresa jurnaliştilor.

Echipa de filmare Jurnal TV, care luni, 5 martie, documenta o investigaţie jurnalistică, a fost agresată la poarta omului de afaceri Iuri Luncaşu, un apropiat al liderului PD Vlad Plahotniuc. Potrivit informaţiei şi imaginilor video postate pe site-ul postului TV, un paznic a lovit operatorul cu lopata de curăţat zăpada.

Asociaţiile de media atenţionează că potrivit Legii cu privire la libertatea de exprimare mass-media are sarcina de a informa publicul asupra problemelor de interes public şi de a efectua, în conformitate cu responsabilităţile sale, investigaţii jurnalistice, reamintind tuturor că vorbele sau faptele care lovesc în demnitatea persoanei sunt pasibile de răspundere contravenţională iar împiedicarea intenţionată a activităţii mass-media, a jurnalistului sau intimidarea pentru critică sunt sancţionate de Codul penal.

Totodată, ONG-urile din domeniul mass-media au făcut apel către cetăţenii R. Moldova să nu împiedice desfăşurarea investigaţiilor jurnalistice pe subiecte de interes public.

În context, jurnalista de la Ziarul de Gardă, Alina Radu a ţinut să sublinieze că strada este loc public. ”Azi a trăsnit cameramanul cu lopata, că asta i-a nimerit sub mână. Mâine îi nimereşte sub mână o armă, un cuţit. Dacă e plătit bine - de ce să nu le aplice? Pentru că cineva i-a spus că în stradă face regula cel care cumpără terenuri.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe