Anatol Şalaru: Unirea poate fi viitorul proiect de ţară al României

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale doreşte ca România să îşi asume mai repede rolul de vector modernizator al Republicii Moldova.
Anatol Şalaru în cadrul dezbaterilor despre viitorul proiect de ţară al României.
Anatol Şalaru în cadrul dezbaterilor despre viitorul proiect de ţară al României. (facebook.com)

În cadrul unei dezbateri publice, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru a declarat că Unirea poate fi viitorul proiect de ţară al României pentru anul 2018 fără a-i afecta dezvoltarea. Aceasta concomitent cu dezvoltarea, modernizarea şi recuperarea decalajului dintre România şi Uniunea Europeană.

„Unirea nu este doar o decizie ci este un proces. Cu cât România îşi va asuma mai repede, în mod oficial, rolul de vector modernizator al Republicii Moldova, cu atât drama Basarabiei înstrăinate va fi mai scurtă”, a adăugat Anatol Şalaru.

Menţionăm că dezbaterile despre viitorul proiect de ţară al României se desfăşoară în perioada 13-18 august la Vălenii de Munte, în cadrul Universităţii de vară Nicolae Iorga. La eveniment au fost prezenţi academicienii Ioan Aurel Pop, Răzvan Teodorescu şi profesorii universitari Iulian Chifu şi Dan Dungaciu.