Craiova susţine „Ziua Internaţională pentru sprijinirea victimelor torturii”

Oraşul din Bănie găzduieşte acţiuni de informare a publicului despre Falun Dafa şi despre persecuţia la care practicanţii acestei şcoli sunt supuşi în China.
Marşul solemn al practicanţilor Falun Dafa pentru condamnarea persecuţiei comuniste din China şi comemorarea nenumăratelor sale victime (poză de arhivă)
Marşul solemn al practicanţilor Falun Dafa pentru condamnarea persecuţiei comuniste din China şi comemorarea nenumăratelor sale victime (poză de arhivă) (Epoch Times)

Pe 26 iunie, comunitatea internaţională îşi reafirmă angajamentul de a sprijini victimele torturii - una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor omului şi ale libertăţilor fundamentale - care încă afectează milioane de oameni în lume.

Pentru sprijinirea acestei zile, declarată de ONU ca „Ziua Internaţională pentru sprijinirea victimelor torturii”, conform unui comunicat remis de Asociaţia Falun Gong România, practicanţi Falun Gong din toată România se vor afla la Craiova în vederea organizării unor acţiuni de informare a publicului despre şcoala de qigong Falun Dafa şi despre persecuţia la care sunt supuşi, în China, practicanţii acestei şcoli.

Astfel, vineri şi sâmbătă, 16.06.2017 - 17.06.2017, trecătorii din Parcul Romanescu aflaţi în zona debarcaderului între orele 11.00 -14.00 şi pe Esplanada Parcului Tineretului , între orele 17.00 - 20.00 vor avea ocazia să afle mai multe informaţii despre beneficiile practicii Falun Gong şi vor putea admira serenitatea străvechii practici Falun Dafa în exerciţiile prezentate publicului.

Pentru a nu-i uita pe colegii practicanţi din China, care-şi continuă eforturile paşnice de a recâştiga dreptul la libertate de credinţă pentru toţi cetăţenii Chinei, organizatorii evenimentelor vor răspunde întrebărilor legate de persecuţia acestora în China.

Oferind un exemplu remarcabil de toleranţă în faţa nedreptăţii, aderenţii Falun Gong au răspuns genocidului la care sunt supuşi în China prin eforturi paşnice de informare a publicului cu privire la crimele comise de autorităţi şi de corectare a calomniilor răspândite de propaganda regimului comunist.

Astfel, la sfârşitul acestei săptămâni, organizatorii invită toţi craiovenii să li se alăture în sprijinirea eforturilor lor paşnice de încetare a persecuţiei desfăşurate de Partidul Comunist Chinez împotriva practicii Falun Gong şi de a susţine „Ziua Internaţională pentru sprijinirea victimelor torturii” şi a celor care au sacrificat şi îndurat atât de mult.

Context

La 13 mai 1992, Falun Gong (cunoscută şi sub numele Falun Dafa) a fost pentru prima dată introdusă publicului larg din China. În anii următori Falun Gong s-a răspândit repede prin viu grai în întreaga China, fiind practicată acum în peste 100 de ţări.

Iniţial transmisă în secret de la maestru la discipol din timpuri imemoriale, practica constă în efectuarea unui set de exerciţii line de qigong, iar aprofundarea disciplinei se face respectând principiile adevăr-compasiune-toleranţă în viaţa de zi cu zi.

Adânc înrădăcinată în cultura tradiţională străveche chineză, practica Falun Gong a trecut de graniţele Chinei, aducând sănătate, pace şi armonie oamenilor de pretutindeni.

Recunoscută la nivel internaţional, Falun Dafa a primit mii de premii şi proclamaţii pentru beneficiile aduse practicanţilor şi societăţii. În China, în 1993, Falun Gong a primit titlul „Steaua Şcolilor de Qigong”, readucând în societatea chineză distrusă de ideologia partidului comunist, valorile profunde ale tradiţiei chineze, precum altruismul, onestitatea, răbdarea etc.

Odată cu estimările guvernului chinez că 100 de milioane de oameni practicau Falun Gong, preşedintele Chinei de atunci, Jiang Zemin, a scos în afara legii practica în iulie 1999.

Incapabil să zdrobească milioane de oameni care au experimentat schimbări pozitive practicând Falun Gong, regimul lui Jiang Zemin şi-a intensificat campania de propagandă pentru a întoarce opinia publică împotriva mişcării spirituale, în timp ce aresta, tortura şi executa victimele - inclusiv prin prelevarea, pe viu, a organelor lor.

Din nefericire, persecuţia şi uciderea practicanţilor Falun Gong continuă încă.

Astfel, Centrul de Informare Falun Gong a verificat detaliile a mii de decese de când persecuţia împotriva Falun Gong din China a început în 1999, în timp ce experţii estimează că această cifră este cu mult mai mare.

Milioane de persoane au fost arestate şi condamnate la puşcărie sau auncate în lagăre de muncă forţată.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să sunaţi la numărul de telefon: +40 746 088 218