Americanul Jim Yong Kim a fost ales preşedinte al Băncii Mondiale

Americanul de origine coreană Jim Yong Kim a fost ales, luni, preşedinte al Băncii Mondiale, succedându-i lui Robert Zoellick.
Candidatul american pentru preşedinţia World Bank Presidency, Jim Yong Kim, la Ministerul de Finanţe din Brazilia, 5 aprilie 2012 (Pedro Ladeira / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
17.04.2012

Americanul de origine coreană Jim Yong Kim a fost ales, luni, preşedinte al Băncii Mondiale, succedându-i lui Robert Zoellick.

Kim a fost nominalizarea surpriză a preşedintelui SUA, Barack Obama, pentru a conduce Banca Mondială.

Jim Yong Kim, în vârstă de 52 de ani, întrerupe o tradiţie îndelungată, potrivit căreia preşedintele BM este o importantă figură politică sau economică.

Americanul de origine coreană este fizician şi un pioner în tratarea HIV(SIDA şi a tuberculozei în ţările în curs de dezvoltare.

Rivalii lui Kim au fost ministrul nigerian de finanţe, Ngozi Okonjo-Iweala, şi fostul ministrul columbian de finanţe, Jose Antonio Ocampo. Ambii au susţinut că e timpul ca preşedinţia BM să nu mai fie deţinută de SUA pentru ca ţările în curs de dezvoltare să aibă o poziţie mai puternică în rândul acestei instituţii.

Vineri, Ocampo s-a retras din cursă şi şi-a anunţat sprijinul pentru Okonjo-Iweala.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor