Ameninţări prezidenţiale. Dodon: Lui Panţîru nici cetăţenia română nu-i va fi de ajutor

Dacă Tudor Panţîru crede că prin evadarea sa din postul de preşedinte al Curţii Constituţionale va putea evita răspunderea pentru tot ce a făcut în ultimul timp, greşeşte amarnic, avertizează şeful statului.
Igor Dodon în vizită la Moscova
Igor Dodon în vizită la Moscova (facebook.com)

Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon consideră îmbucurător faptul că, odată cu demisia lui Tudor Panţîru din postul de preşedinte al Curţii Constituţionale a Moldovei (CCM), în cadrul instituţiei va fi cu un român mai puţin.

”Nu am nimic împotriva românilor, dar voi îi aveţi pe românii voştri în Curtea Constituţională proprie şi eu doresc să fie moldovenii noştri în Curtea noastră Constituţională”, comentează şeful statului pe pagina sa de socializare.

În context, acesta a ţinut să menţioneze că dacă totuşi Tudor Panţîru crede că prin evadarea sa din post se va eschiva de la răspundere pentru tot ce a făcut în ultima perioadă de timp, greşeşte amarnic. ”Nici cetăţenia română nu-i va fi de ajutor.”

Preşedintele CCM Tudor Panţîru şi-a prezentat miercuri demisia din proprie iniţiativă din funcţia de preşedinte şi cea de judecător al Curţii, pe motive personale. Fostul ministru liberal al Transporturilor Iurie Chirinciuc a punctat că Tudor Panţîru este un om integru, cu verticalitate occidentală şi un unionist de zile mari şi de aceea el nu a acceptat să fie hărţuit.