Ambasadorul Ungariei la Bucureşti: România va adera parţial în Schengen, în septembrie sau octombrie

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oskar Fuzes, şi-a exprimat convingerea, că România va adera la Schengen cu aeroporturile şi graniţele maritime în septembrie sau octombrie.
Epoch Times România
24.06.2012

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oskar Fuzes, şi-a exprimat convingerea, că România va adera la Schengen cu aeroporturile şi graniţele maritime în septembrie sau octombrie.

”Interesul naţional al Ungariei este aderarea României la Schengen cât mai repede posibil. Şi asta nu e numai poziţia oficială, este şi o poziţia din suflet. Mai mult, este o chestiune de principiu. România a îndeplinit în totalitate condiţiile pentru aderarea la Schengen. Dacă a îndeplinit condiţiile, nimeni nu are nici dreptul nici motivul de a se opune”, a declarat Oskar Fuzes, adăugând că Ungaria face ”tot posibilul” pentru aderarea României la zona Schengen.

Întrebat dacă România are vreo şansă să adere anul acesta, diplomatul a răspuns afirmativ. ”Absolut, cred că în septembrie sau octombrie România va fi în Schengen cu aeroporturile şi graniţele maritime şi în martie sau aprilie anul viitor va fi membru deplin”.

În opinia sa, întrucât România a îndeplinit toate condiţiile, Olanda nu are dreptul de a se opune integrării ţării noastre în Schengen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor