Ambasadorul bulgar la Londra: Autorităţile nu au respins nicio cerere din partea angajatorilor britanici de a angaja bulgari

Ministerul de Interne britanic (Home Office) nu a reuşit să respingă nicio singură cerere din partea angajatorilor britanici de a angaja imigranţi bulgari în ultimii şase ani, a declarat duminică ambasadorul Bulgariei la Londra, Konstantin Dimitrov, citat luni de The Daily Telegraph.
Epoch Times România
25.11.2013

Ministerul de Interne britanic (Home Office) nu a reuşit să respingă nicio singură cerere din partea angajatorilor britanici de a angaja imigranţi bulgari în ultimii şase ani, a declarat duminică ambasadorul Bulgariei la Londra, Konstantin Dimitrov, citat luni de The Daily Telegraph.

Dimitrov a declarat că el nu a auzit de nicio de aplicaţie pentru obţinerea unui permis de muncă refuzată, deşi personalului Agenţiei responsabile cu gestionarea frontierelor Marii Britanii i se spune să refuze cererile dacă lucrătorii britanici pot ocupa respectivul post. Potrivit The Daily Telegraph, dezvăluirile ambasadorului au generat temeri că restricţiile pentru imigranţii români şi bulgari pe piaţa britanică a muncii - care urmează să expire la 31 decembrie acest an - nu au fost niciodate puse în practică.

Dezvăluirea sugerează, scrie aceeaşi publicaţie, că Ministerul de Interne nu a reuşit să protejeze locurile de muncă britanice pe pieţele competitive.

În acest context, laburiştii au anunţat că vor adresa întrebări în Parlament după ce Ministerul de Interne a confirmat că nu a publicat date cu privire la numărul de cereri de permise de muncă respinse în cazul lucrătorilor bulgari.

Keith Vaz, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Interne a Camerei Comunelor, a promis duminică seara că va analiza această problemă şi că va pune întrebări ministrului de interne britanic, Theresa May, şi colaboratorilor ei atunci când aceştia vor apărea în faţa comisiei sale, luna viitoare.

De asemenea, Konstantin Dimitrov a insistat că bulgarii care ajung în Marea Britanie nu ar trebui să fie descrişi drept 'imigranţi'.

'Bulgarii nu sunt imigranţi. Ei sunt membri ai Uniunii Europene şi se mişcă liber în interiorul UE, inclusiv în Marea Britanie', a precizat ambasadorul, criticând totodată 'propaganda antibulgară' din anumite cercuri.

Diplomatul a declarat totodată că mândria ţării sale a fost rănită de remarcile care au riscat 'creşterea tensiunilor sociale în Marea Britanie'.

În prezent, se estimează că între 8.000 şi 10.000 de bulgari vin în Marea Britanie în fiecare an în căutarea unui loc de muncă, însă Dimitrov a declarat că acest număr nu va creşte atunci când restricţiile vor fi ridicate.

'Cea mai mare a tuturor celor care au dorit să lucreze aici, mai ales de când am devenit membri ai UE în 2007, au reuşit deja să facă acest lucru', a declarat el.

Diplomatul a adăugat că ambasada nu a fost informată cu privire la vreun angajator britanic căruia i-a fost refuzat dreptul de a angaja un cetăţean bulgar.

Keith Vaz s-a declarat îngrijorat de eventualitatea că angajatorii nu ar respecta cerinţele privind reglementările permiselor de muncă, precizând că angajatorii ar trebui să facă cunoscute detaliile de angajare pentru o anumită perioadă de timp, pentru a permite lucrătorilor localnici să aplice pentru respectivul post.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor