Amânare în cazul Craiova-FRF

Presedintele UEFA, Michel Platini (D) la o conferinta de presa impreuna cu Mircea Sandu (S). (AFP / Getty Images)
Bogdan Costea
23.11.2012

Tribunalul Bucureşti a amânat pentru data de 29 noiembrie luarea unei decizii în dosarul în care Universitatea Craiova contestă legalitatea funcţionării Federaţiei Române de Fotbal (FRF),for condus de Mircea Sandu.

Adrian Mititelu a vorbit la Radio GSP despre acest proces, prin care e convins că va face istorie în fotbalul românesc. "Procesul a decurs net în favoarea U Craiova. Iar pentru că mai multe televiziuni au vrut să înregistreze acest proces el a fost suspendat de două ori şi până la urmă s-a judecat şi pe fond. Cei de la Federaţie au susţinut nişte prostii pe care instanţa nu le va lua în seamă. Eu cred că suntem aproape de o mare victorie. Trebuie apelat la serviciile secrete, pentru ei vor folosi vechile metode, acelea de a corupe magistraţii. Mircea Sandu nu este preşedintele Federaţiei, a fost ales fraudulos. Îşi va da demisia la două minute după decizie, deoarece nu mai poate rămâne acolo. Au încercat să vină la mine să negociem prin diferite persoane. Această operaţiune din cadrul FRF a fost făcută pentru a se crea alte entităţi sportive şi să nu se mai plătească datoriile. Vechile cluburi au fost trase pe dreapta, iar în locul lor au apărut unele ilegale. În modul ăsta Sandu a putut să-i manevreze. În acte figurau maxim 20-30 de cluburi, dar funcţionau foarte multe. Când au fost alegerile, i-a fost frică de Gică Popescu şi a venit cu marea masă. Sandu Mircea a adus un prejudiciu de 60-70 de milioane de euro prin ceea ce a făcut, pentru Statul nu-i mai poate recupera.

Concret, la Tribunalul Bucureşti a avut loc, vineri, un proces în care s-a judecat acţiunea introdusă de Fotbal Club U Craiova în urmă cu aproximativ un an de zile, prin care s-a cerut de către Universitatea constatarea faptului că Sandu Mircea nu a fost ales în mod legal şi că nu are mandat ca preşedinte FRF. Conform cotidianului local Ediţie specială din Craiova, aparţinând patronului clubului de fotbal Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, acţiunea a pornit în urma sesizării faptului că la Adunările Generale din anii 2005 şi 2010, organizate de FRF pentru alegerea preşedintelui şi la celorlalte organe de conducere, au votat persoane care nu au calitatea de asociaţi ai FRF şi care nu aveau dreptul să voteze. Practic, din cele aproximativ 270 de persoane care au votat, numai 80 dintre acestea aveau dreptul legal să voteze. Astfel, au fost încălcate prevederile Legii 69/2000, prin care se stabilise ca dreptul de vot în cadrul federaţiilor sportive naţionale să aparţină numai cluburilor asociate, nu neapărat şi echipelor participante în competiţii.

Practic, Adunările Generale din 2005 şi 2010 sunt nule de drept, iar exercitarea atribuţiunilor de către Mircea Sandu a fost făcută în afara legii. De altfel, nici la Registrul Special al Federaţiilor de pe lângă Tribunalul Bucureşti, aşa-zisele mandate obţinute în 2005 şi 2010 nu erau înregistrate din aceleaşi motive. Astfel, conform prevederilor Legii 69/2000, un mandat începe să producă efecte din momentul înscrierii lui la Tribunalul Bucureşti. Cel mai important document vine de la Agenţia Naţională pentru Sport şi Tineret (ANST), care a comunicat instanţei de fond un document exploziv, prin care această instituţie certifică faptul că, în evidenţa sa, vechile cluburi, respectiv CS FC Dinamo Bucureşti, AFC Steaua Bucureşti, AFC Rapid Bucureşti, AFC Naţional 2000 Bucureşti, FC Ceahlăul Piatra Neamţ, CF Oţelul Galaţi, FC Braşov, FC Argeş, FC Petrolul Ploieşti, ASFC Sportul studenţesc, CSP UM Timişoara, CF Gloria 1922 Bistriţa, CS FC Farul Constanţa sunt active şi că noile entităţi sportive, societăţi comerciale înfiinţate de patroni ulterior, gen SC Dinamo 1948 SA, SC FC Steaua Bucureşti SA, SC FC Rapid SA etc., nu aveau dreptul să participe sau să voteze în cadrul Adunărilor Generale ale FRF / LPF.

Practic, scrie Ediţie specialăacest document aruncă tot fotbalul românesc în aer şi pe Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, împreună cu aliaţii lor, în faţa unui proces penal deoarece, ani de-a rândul, au activat în ilegalitate şi au permis în mod ilegal participarea în competiţie a unor societăţi comerciale în scopul fraudării bugetului de stat, deoarece vechile cluburi sportive, mai sus menţionate, sunt pline de datorii!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor