Alina Vuc, medalie de aur la turneul de lupte Yaşar Dogu

Sportiva română a câştigat titlul la cat. 50 kg la tradiţionalul turneu de lupte Yaşar Dogu, de la Istanbul.
Sportiva română Alina Vuc. (Alina Vuc/facebook)
Marius Drăgoi
27.02.2022

Sâmbătă, luptătoarea Alina Vuc a câştigat întrecerile la categoria 50 kg, la tradiţionalul turneu de lupte Yaşar Dogu, ce se desfăşoară în această perioadă la Istanbul, după o finală disputată în compania rusoaicei Polina Lukina.

Reprezentanta noastră a dispus în calificări de turcoaica Emine Cataloglu, în optimi de o altă reprezentantă a Turciei, Evin Demirhan Yavuz, în sferturi de americanca Amy Ann Fearnside, iar în semifinale a întrecut-o pe mongola Otgonjargal Dolgorjav.

La cat. 72 kg, Alexandra Nicoleta Anghel a obţinut medalia de bronz, după ce a învins-o în meciul decisiv pe turcoaica Buşe Cavusoglu Tosun.

Anghel a pierdut în sferturi în faţa sportivei germane Anna Carmen Schell, dar după ce aceasta s-a calificat în finală, românca a avut posibilitatea să câştige bronzul.

La cat. 59 kg, sportiva română de origine ucraineană Katerina Zhydachevska a ocupat locul 5, după ce a pierdut meciul pentru bronz cu azera Aliona Kolesnik. În optimi, Zhydacevska a trecut de kazaha Madina Aman, în sferturi de turcoaica Ebru Dagbasi, dar a pierdut semifinala cu moldoveanca Anastasia Nichita şi cu Kolesnik.

La cat. 65 kg, Krista Incze a trecut în calificări de kazaha Dariga Aben, în optimi a învins-o pe Nisha Nisha (India), dar a pierdut în sferturi în faţa rusoaicei Uliana Tukurenova.

Cătălina Axente (cat. 76 kg) a câştigat în optimi în faţa rusoaicei Rita Talismanova, dar a pierdut meciul din sferturi cu austriaca Martina Kuenz, şi apoi în recalificări cu americanca Victoria Christine Francis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor