Polonia refuză să joace cu Rusia în playoff la Cupa Mondială din cauza invaziei ruseşti în Ucraina

Robert Lewandowski (Bongarts / Getty Images)
A.P.
26.02.2022

Polonia a anunţat că refuză să joace, luna viitoare, un meci din playoff din Cupa Mondială împotriva Rusiei din cauza invaziei Ucrainei, potrivit Federaţiei Poloneze de Fotbal.

Preşedintele Federaţiei, Cezary Kulesza, a declarat pe Twitter: „În lumina escaladării agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, naţionala Poloniei nu va juca un meci împotriva Republicii Ruse”.

Kulesza a spus că FPF discută cu omologii săi suedezi şi cehi cu privire la meciurile din playoff programate în martie pentru un loc la Cupa Mondială.

Mişcarea a fost salutată de căpitanul şi marcatorul record al Poloniei, Robert Lewandowski, care a declarat pe Twitter: „Nu îmi pot imagina să joc un meci cu naţionala Rusiei într-o situaţie în care agresiunea armată în Ucraina continuă”.

Aproximativ 100.000 de persoane au intrat în Polonia din Ucraina de la începutul atacului, inclusiv 9.000 care au sosit sâmbătă, a declarat adjunctul ministrului polonez de interne Pawel Szefernaker.

„De la ora 7 dimineaţa, partea ucraineană a închis o parte din benzile pentru maşini şi a permis circulaţia pietonilor”, a declarat Szefernaker reporterilor. „Coada din partea ucraineană ar trebui să scadă”.

Aproximativ un milion de ucraineni trăiesc deja în Polonia.

Este cea mai recentă sancţiune sportivă impusă Rusiei în urma invaziei declanşate pe 24 februarie de Vladimir Putin.

Finala Ligii Campionilor a fost mutată de la Sankt Petersburg la Paris de către UEFA, care este, de asemenea, sub presiune să înceteze sponsorizarea din partea gigantului energetic rus Gazprom.

Manchester United a renunţat la sponsorizarea din partea companiei aeriene de stat Aeroflot.

Formula 1 a anulat Marele Premiu al Rusiei, iar maşinile echipei Haas F1 au fost dezbrăcate de sigla sponsorului rus Uralkali la testele de pre-sezon vineri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor