Medalii pentru sportivii români în prima zi a Europenelor de scrimă pentru juniori de la Novi Sad (Serbia)

Scrimerii Radu Niţu şi Karina Vasile au urcat pe podiumul competiţiei, sâmbătă, fiind medaliaţi cu argint în proba de sabie, respectiv bronz la floretă.
(Hannah Johnston / Getty Images)
Marius Drăgoi
27.02.2022

Radu Niţu şi-a adjudecat medalia de argint în proba de sabie, sâmbătă, în prima zi a Campionatelor Europene de scrimă pentru juniori de la Novi Sad (Serbia).

Sportivul român, legitimat CS Riposta, a avut un parcurs admirabil. I-a învins, unul după altul pe oponenţii săi - georgianul Vahtanghi Arcivadze cu 15-5, în turul al doilea, pe spaniolul Santiago Madrigal (15-5) în optimi, pe conaţionalul Casian Cîdu (15-6) în sferturi, iar în semifinale a câştigat contra francezului Remi Garrigue, cu 15-14. În finală, Radu Niţu s-a înclinat la limită cu 14-15 în faţa germanului Colin Heathcock.

O altă reprezentantă de-a noastră, Karina Vasile a obţinut bronzul la floretă, după ce a pierdut în semifinale în faţa italiencei Irene Bertini, cu 10-15.

Karina Vasile a dispus în turul doi de franţuzoaica Heloise Pelletier, cu 15-14, în turul al treilea a trecut de rusoaica Daria Malîşeva, cu 15-10, în optimi a trecut de italianca Giulia Amore, cu 15-13, iar în sferturi a câştigat duelul cu o altă reprezentantă de-a Italiei, Carlotta Ferrari, cu 15-9.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor