Alina Gorghiu cere parlamentarilor PNL să facă presiuni pentru adoptarea votului prin corespondenţă

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Şefa PNL Alina Gorghiu le-a solicitat, marţi, deputaţilor liberali să pună presiune pe fiecare parlamentar pentru adoptarea, în timp util, a legii votului prin corespondenţă.

"În această sesiune o să avem proiectul legat de votul prin corespondenţă care este proiectul nostru de suflet şi nu cred că există un parlamentar PNL care să nu fi vorbit îndelung de el. Am sesizat o nuanţă din partea PSD care se pare că acum are disponibilitatea de a discuta de el.

Sper că toată lumea înţelege că începutul lunii noiembrie înseamnă o dată pentru publicarea în Monitorul Oficial al acestei legi. Vă rog să puneţi presiune pe fiecare parlamentar, aşa cum ne-am luat angajamentul în campania electorală că vom promova această lege, o să o facem", a declarat Alina Gorghiu, citată de Mediafax.

Potrivit unei decizii a Comisiei de la Veneţia şi a Curţii Constituţionale, o lege electorală trebuie adoptată cu cel puţin un an înainte de data alegerilor, în cazul de faţă, până în luna noiembrie.

Pe de altă parte, chiar dacă vor beneficia de votul prin corespondenţă la parlamentarele din 2016, cei aproximativ 3 milioane de românii din străinătate nu vor putea alege decât 2 senatori şi 4 deputaţi, asta datorită noii legi a alegerilor parlamentare promovată atât de PNL, cât şi de PSD.

Vorbim de un număr disproporţionat de mic de aleşi, o reprezentare de 1 deputat la 750.000 de români şi 1 senator la 1,5 milioane, în condiţiile în care în ţară norma de reprezentare e de zece ori mai mică: un deputat la 73.000 de locuitori.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne