Alexandru Popescu a ajuns la Bruxelles, după o călătorie de aproape 3000 de kilometri pe jos (Video)

Alexandru Popescu, pe jos până la Bruxelles pentru a conştientiza opinia publică faţă de pericolele fracturării, 30 august 2014
Alexandru Popescu, pe jos până la Bruxelles pentru a conştientiza opinia publică faţă de pericolele fracturării, 30 august 2014 (Epoch Times România)

Material video pe pagina originala Epoch Times

Plecat din Ploieşti pe 30 august, Alexandru Popescu, activistul anti fracturare hidraulică şi anti minerit cu cianuri, a ajuns marţi, 25 noiembrie, într-un Bruxelles împodobit cu luminiţe de sărbători, punctul terminus al călătoriei sale de aproape 3000 de kilometri, parcurşi pe jos.

Alexandru Popescu, omul care în iarna lui 2013 a facut greva foamei pentru drepturile cetăţenilor din Pungeşti, a ajuns în Capitala Europei după ce a străbătut pe jos România, Ungaria, Austria, Cehia, Germania, Franţa şi Belgia. Ploieşteanul, Sandu cum îi spun apropiaţii, şi-a propus ca, prin călătoria sa, să conştientizeze societatea civilă din ţările pe care le străbate cu privire la nocivitatea fracturării hidraulice şi a unor proiecte precum exploatările de la Roşia Montană.

De-a lungul călătoriei sale, românul nostru a avut ocazia să se convingă de ospitalitatea ungurilor (niciun necunoscut nu i-a oferit o cafea în România, povesteşte Sandu, pe cand în Ungaria a baut sapte cafele de la necunoscuţi) să se ciocnească de rezerva austriecilor, reticenţi să primească în pensiunile şi restaurantele lor globe-trotteri bărboşi etc. Mai multe detalii despre experienţele trăite de Sandu pe drum puteţi afla vizionând materialul video realizat la Bruxelles de Marius Dorin Epure.

Pe 1 decembrie, Ziua Naţională a României, Sandu va fi prezent în Parlamentul European unde va transmite mesajul anti-fracturare hidraulică şi anti-cianuri al societăţii civile din România. Îi vor fi alături activişti de mediu din diaspora care vor celebra împreună cu el ziua naţională a ţării.