Alexandr Slusari: Guvernarea Dodon tergiversează intenţionat procesul distribuirii motorinei oferite de România

Orice tentativă de a discredita procesul de distribuire a motorinei va fi dezvăluită şi taxată dur, afirmă Alexandr Slusari.


Prima tranşă din cele 6 mii de tone de motorină oferite de România a ajuns în R. Moldova
Prima tranşă din cele 6 mii de tone de motorină oferite de România a ajuns în R. Moldova (presedinte.md)

Vicepreşedintele Platformei DA, Alexandr Slusari susţine că guvernarea Dodon încearcă să compromită la maxim ajutorul din partea României, oferit în formă de motorină pentru agricultori, întrucât cei din Agenţia Rezervelor Materiale au stocat combustibilul la Nord, într-un depozit petrolier al unei companii, iar partea română până în prezent nu a primit lista beneficiarilor - fermieri afectaţi de secetă.

„Totodată, funcţionarii noştri răspândesc bârfe că motorina nu este calitativă şi este periculos să fie amestecată cu altă motorină de care dispun fermierii moldoveni. Dezgustător! Din câte cunosc, dieselul din România este de marca Euro 5 şi corespunde tuturor standardelor europene.

După discuţia cu mai mulţi fermieri din sudul şi centrul ţării, pot spune cu certitudine că marea majoritate a producătorilor agricoli nu au cu ce amesteca motorina din România, întrucât demult nu mai au combustibil din cauza lipsei finanţelor”, scrie deputatul pe pagina sa Facebook.

În opinia parlamentarului, cu cât mai mult se tergiversează procesul distribuirii motorinei, cu atât mai mult apar suspiciuni că vor fi încercări de a fura anumite cantităţi de motorină şi de a dilua combustibilul cu alt lichid.

Mai mult, cei de la Agenţia Rezervelor Materiale şi de la Ministerul Agriculturii zilnic organizează nişte şedinţe fără participarea reprezentanţilor agricultorilor şi după fiecare şedinţă tot se plâng neoficial că nu ştiu cum să transporte motorina, că nu o pot repartiza în baza cardurilor, că este complicată logistica etc.

„Păi, aţi avut 6 luni la dispoziţie din decembrie 2020! Aici la mijloc este incompetenţă sau rea voinţă!”, a adăugat Alexandr Slusari cerând guvernării actuale a R. Moldova, „aşa cum este ea, transparenţă maximă în procedura gestionării ajutorului frăţesc acordat de România. Orice tentativă de a discredita acest proces va fi dezvăluită şi taxată dur!”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe