Alexandr Slusari: Înainte de plecare, Guvernul Chicu a majorat tarifele la serviciile publice de câteva ori

Modificările tarifelor intră în vigoare treptat, tocmai în perioada campaniei electorale, afirmă Slusari.
Alexandr Slusari, deputatul Platformei DA în Parlamentul R. Moldova
Alexandr Slusari, deputatul Platformei DA în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari informează că înainte de a demisiona, guvernul Chicu a lăsat „o bombă cu ceas”. La 22 decembrie 2020 executivul a aprobat hotărârea nr. 966, care, sub paravanul modificării metodologiei de formare a tarifelor pentru serviciile Agenţiei Serviciilor Publice (ASP), prevede că majoritatea acestor tarife creşte de câteva ori. „Jecmănirea cetăţenilor şi a agenţilor economici continuă.”

Modificările intră în vigoare treptat, tocmai în perioada campaniei electorale, notează deputatul, menţionând că din 4 mai brusc au crescut tarifele la serviciile cadastrale şi eliberarea documentelor de stare civilă, iar din 1 iulie vor intra în vigoare noile tarife la eliberarea actelor de identitate.

„De exemplu, tariful pentru eliberarea extrasului din Registrul bunurilor imobiliare a crescut de la 51 la 130 lei MD. Serviciile pentru înregistrarea primară a bunurilor imobiliare s-au scumpit de 2-3 ori. Eliberarea certificatului/duplicatului privind starea civilă devine pentru cetăţeni mai scumpă de aproape 6 ori”, a adăugat parlamentarul.

În concluzie, Alexandr Slusari a informat că a cerut Guvernului interimar şi ASP, în frunte cu „omul tandemului Nichiforciuc/Andronache”, explicaţii şi revizuirea urgentă a tarifelor întrucât este o bătaie de joc faţă de cetăţenii ţării, afectată puternic de criza social-economică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe