”Alegerile” din Coreea de Nord. Kim Jong-un primeşte 100% din ”voturi”

Soldaţi-femei din Coreea de Nord la un marş în Phenian, 15 aprilie. Săptămâna trecută Coreea de Nord a adăugat adjectivul de "stat înarmat nuclear" în Constituţia sa.
Soldaţi-femei din Coreea de Nord la un marş în Phenian, 15 aprilie. Săptămâna trecută Coreea de Nord a adăugat adjectivul de "stat înarmat nuclear" în Constituţia sa. (Pedro Ugarte / AFP / Getty Images)

Liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un a câştigat alegerile de duminică, cu un procent 100% din voturi, absenteismul de la vot fiind, cel puţin conform mass mediei de stat din Coreea de Nord, inexistent.

Odată cu noile alegerile, tânărul dictator îşi va putea adăuga lângă titlurile de Comandant Suprem al forţelor armate şi Şeful Comisiei Naţionale de Apărare şi titlul de "ales al poporului".

Conform agenţiei de ştiri nord-coreene rezultatul nemaiîntâlnit în alte sisteme politice ar fi ”expresia .... suportului absolut al poporului şi a încrederii profunde în liderul suprem Kim Jong-un deoarece ei rămân fără echivoc loiali lui şi îl respectă foarte mult”, explică KCNA.

Regimurile comuniste au la bază "dictatura proletariatului" şi doctrina politică a unui singur partid. Deşi se declară democratice, sunt totalitare fără excepţie, devenind cu timpul dezavuate de popor. Recurg adesea la procese electorale trucate şi devin regimuri care se sprijină pe teroare.

Alegerile de duminică au existat numai pe hârtie, fiecare din cele 700 de circumscripţii având un singur candidat - cel aprobat de Partid. Pedepsele din Coreea de Nord au devenit mult mai grave în ultima perioadă deoarece aşa-zisa doctrină ”juche” a regimului comunist actual s-ar confrunta cu un val de critici în sânul Partidului. De fapt tânărul dictator a făcut eforturi sporite pentru a-şi asigura poziţia de la putere, printre care epurări în masă la nivelul conducerii.

Kim Jong-un, este prea tânăr şi răspunde la lipsa de sprijin din partea armatei cu teroarea, explică Ahn Myeong Chul, unul din paznicii şi apoi deţinuţii lagărelor de tortură din Coreea de Nord, denumite Total Control Zone (TCZ).

"Oricine poate ajunge în interiorul lagărelor, inclusiv persoanele în vârstă, femei şi copii. Este suficient doar să fie acuzat de comportament anti-revoluţionar", a precizat Chul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe