Al cincilea proiect de lege de înregistrare a utilizatorilor pre-pay. Incompetenţă, tupeu nemărginit sau rea-intenţie?

Românilor li se pregăteşte o nouă lege de tip Big Brother, o lege al cărei text şi expunere de motive reprezintă un model cronic de lipsă de respect pentru instituţii şi drepturi fundamentale, atrage atenţia ApTI.
Bogdan Manolea
Bogdan Manolea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

"Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională pune pe pagina de proiecte de acte normative un nou proiect de lege (datat 6 septembrie 2016) care propune, pentru a cincea oară, ca toţi cetăţenii români care cumpără cartele pre-pay să îşi dea datele de identificare. Proiectul de lege, ca şi expunerea de motive, dar şi modul ascuns în care l-au publicat (informaţia nu apare pe prima pagina la zona de Ultima Oră, ca de obicei) nu fac decât să dovedească că, de fapt, nu contează argumentele şi decizia este luată.

Să fim clari: ştiam din diverse surse că se pregăteşte un nou proiect de lege pe acest subiect. Ştiam de cel puţin un an jumătate că există "un grup de lucru de experţi" care lucrează pe acest proiect. Ştiam că SRI-ul, care a susţinut public şi proiectele trecute, deşi fuseseră depuse de nişte parlamentari sau MCSI, insistă pe acest subiect. Ba chiar în urma unei scrisori deschise am fost invitaţi la guvern şă discutăm pe aceaste teme. Deci îl aşteptam.

Dar textul propus şi mai ales expunerea de motive este un model cronic de lipsă de respect pentru instituţii şi drepturi fundamentale - Curtea Constituţională sau Curtea Europeană de Justiţie", atrage atenţia Directorul Executiv al Asociaţiei pentru Tehnologie şi Internet, Bogdan Maonlea, într-un amplu articol care poate fi citit pe site-ul ApTI.

Articolul integral poate fi citit aici.