Dana Gîrbovan: În baza unor hotărâri secrete CSAT, SRI are deja un sistem Big Brother operaţional

SRI a fost acuzat recent că vrea să folosească fonduri europene pentru a pune bazele unui "adevărat sistem informatic Big Brother" cu potenţial de supraveghere generalizată a întregii populaţii. Astăzi, şefa UNJR face trimitere la un interviu al unui fost şef SRI din care reiese că acest sistem deja există.
Dana Gîrbovan, şefa Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România.
Dana Gîrbovan, şefa Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

De peste 13 ani, în baza unor hotărâri secrete date de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Serviciul Român de Informaţii are un sistem informatic prin care sunt stocate "absolut toate datele personale ale tuturor cetăţenilor din România (şi nu numai)", a scris, vineri, pe contul său de Facebook, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan.

"Absolut toate datele personale ale tuturor cetăţenilor din România (şi nu numai) sunt stocate la SII. Când ai intrat/ieşit din ţară, ce tip de maşina ai, ce număr de telefon ai, cu cine ai vorbit la telefon, ce e-mail ai trimis/primit, cât impozit ai platit, cu ce te ocupi şi, mai nou, cu ce autobuz te-ai plimbat prin Capitală. Un fel de Dumnezeu informatic, atoateştiutor."

"Acest pasaj nu este din cartea lui Orwell, ci este un citat dintr-un articol interviu acordat pentru România Liberă în 2007 de fostul director al Serviciului Român de Informaţii Radu Timofte. Vă recomand să îl citiţi integral cu toată atenţia, pentru a întelege mai bine sistemul pentru care SRI a obţinut finanţare europeană.

Rezultă practic că acest sistem de informaţie integrat este operaţional deja de mulţi ani, fără vreun control asupra lui, conform celor declarate chiar de conducătorul serviciului de la acea vreme", a declarat judecătoarea Dana Gîrbovan.

Declaraţiile şefei UNJR vin după ce mai multe organizaţii non-guvernamentale au dezvăluit că Serviciul Român de Informaţii intenţionează să folosească fonduri europene pentru supravegherea generalizată a tuturor cetăţenilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne