FMI a acceptat plata TVA la încasare şi stimulentele pentru angajatorii care oferă noi locuri de muncă

Plata TVA la încasare a fost acceptată de FMI şi se va aplica de la 1 ianuarie 2013, o altă măsură agreată fiind şi funcţionarea de la 1 octombrie a pachetului de stimulare a angajatorilor să creeze noi locuri de muncă, a anunţat sâmbătă seară ministrul de Finanţe Florin Georgescu.
Epoch Times România
12.08.2012

Plata TVA la încasare a fost acceptată de FMI şi se va aplica de la 1 ianuarie 2013, o altă măsură agreată fiind şi funcţionarea de la 1 octombrie a pachetului de stimulare a angajatorilor să creeze noi locuri de muncă, a anunţat sâmbătă seară ministrul de Finanţe Florin Georgescu.

"În plan fiscal, s-au agreat măsuri importante pentru stimularea mediului de afaceri, crearea de locuri de muncă, dezvoltarea inovării tehnologice, respectiv plata TVA la încasare a fost agreată. Aceasta se va aplica efectiv, datorită necesităţii unor pregătiri metodologice, de la 1 ianuarie 2013. S-a agreat punerea în aplicare de la 1 octombrie a unui pachet de stimulare a creării de noi locuri de muncă. Şi, de asemenea, încurajarea, prin deductibilitate fiscală crescută a cheltuielilor de cercetare şi dezvotare ale agenţilor economici", a declarat el.

Privatizarea Oltchim şi Transgaz sunt alte măsuri asupra cărora s-a căzut de acord, dar acestea au fost anunţate sâmbătă de Daniel Chiţoiu. "În planul reformelor structurale sectoriale s-au constatat progrese şi ne-am angajat, ca efect al îndeplinirii procedurilor necesare, ca până la mijlocul lunii septembrie să se privatizeze cu un investitor strategic Oltchimul, ceea ce va pune în valoare potenţialul acestei unităţi economice şi a Arpechim, din apropierea sa. Apoi vom privatiza 15 la sută din capitalul social al Transgaz. Se vor introduce conduceri profesioniste - şi acestea de astăzi sunt, dar vor fi bazate pe o selecţie competitivă - la nivelul societăţilor comerciale cu capital de stat. Mai întâi un pachet de zece societăţi comerciale şi regii autonome vor beneficia la început de management privat profesionist, selectat pe criterii de performanţă foarte clare", a detaliat Florin Georgescu.

"Aceste negocieri, prin finalizarea lor, creează stabilitate financiară, creează predictibilitate şi transparenţă mediului de afaceri, ceea ce atrage mai mulţi investitori autohtoni şi străini, având această umbrelă a instituţiilor financiare internaţionale care certifică rezultatele bune, macrostabilitatea economică-financiară a României", a conchis vicepremierul Georgescu.

Firmele cu cifra de afaceri mai mică de 500.000 euro vor plăti TVA către stat la încasarea facturilor, anunţase Victor Ponta pe 16 iulie. Condiţia pentru beneficiarii acestei măsuri este ca derularea decontărilor să se facă numai prin sectorul bancar.

Aceste negocieri, prin finalizarea lor, creează stabilitate financiară, creează predictibilitate şi transparenţă mediului de afaceri, ceea ce atrage mai mulţi investitori autohtoni şi străini, având această umbrelă a instituţiilor financiare internaţionale care certifică rezultatele bune, macrostabilitatea economică-financiară a României.

Tot pe 16 iulie, Guvernul informase că ia în calcul „eliminarea contribuţiilor de asigurări sociale la fondul de sănătate, pensii şi şomaj pentru toţi întreprinzătorii care angajează persoane aflate în şomaj şi care au vârsta de sub 25 de ani sau de peste 55 de ani”, a declarat Victor Ponta. El a precizat că „eliminarea contribuţiilor va funcţiona pe termen de un an, cu condiţia menţinerii ca angajat pentru încă un an suplimentar de către firme”.

De asemenea, la începutul lui august, Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat de 100 de milioane de euro pentru firmele IT care creează peste 200 de locuri de muncă noi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor