Adrian Năstase va fi eliberat din închisoare

Adrian Năstase
Adrian Năstase (Epoch Times România)

Tribunalul Ilfov a decis eliberarea condiţionată a fostului premier Adrian Năstase, după ce a ispăşit o treime din pedeapsă, respectiv 7 luni. Decizia este definitivă.

Instanţa a respins contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a menţinut decizia Judecătoriei Sectorului 4, prin care s-a stabilit ca fostul premier Adrian Năstase să fie eliberat condiţionat.

Tribunalul Ilfov a dispus punerea de îndată în libertate a lui Adrian Năstase, acesta urmând să plece joi din Penitenciarul Jilava.

În luna ianuarie 2014, Adrian Năstase a fost încarcerat după ce a fost condamnat la patru ani şi jumătate, întrucât pedeapsa a fost contopită cu precedenta condamnare la doi ani de închisoare.

S-a scăzut astfel perioada pe care a executat-o deja fostul premier în închisoare, precum şi 105 zile pentru cele trei cărţi scrise de acesta cât a stat în spatele gratiilor.

După contopirea pedepselor din dosarele "Zambaccian" şi "Trofeul calităţii", fostul premier a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare. Acesta a executat deja o treime de pedeapsă, aşa că potrivit prevederilor legale, datorită vârstei acesta are avantajul că poate ispăşi numai o treime din pedeapsă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne