Adrian Năstase: Plecarea lui Sorin Frunzăverde indică simptomul unui proces de metastaze politice în PDL

Epoch Times România
30.03.2012

Plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL arată simptomul unui proces de metastaze politice în acest partid, pierderea încrederii între membrii echipei, împărţiţi, prin deciziile arbitrare ale lui Băsescu, în "grei" şi tineri, în vestale şi transmiţători de ştafetă, consideră preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.

El a arătat că există în prezent multe comentarii şi speculaţii în legătură cu demisia lui Sorin Frunzăverde din PDL şi trecerea sa la PNL, unii micşorând importanţa acestei decizii, iar alţii considerând că aceasta are "ca resorturi presiunile asupra lui sau interesele legate de obţinerea unui nou mandat la Consiliul judeţean".

"Eu nu vreau să adaug noi speculaţii referitoare la motivaţia concretă a acestui "transfer". Cred însă că semnificativă este dispariţia acelei solidarităţi de echipă, a coeziunii care a însemnat, de-a lungul timpului, forţa PD-ului. Adăugarea unei echipe de liberali dizidenţi, paraşutarea unor "intelectuali" din zona Palatului Cotroceni - cu rolul de ghizi morali sau ideologici, situarea lui Traian Băsescu în instanţa de recurs pentru nemulţumiţii din partid, crearea unei clientele politice tot mai flămânde, apariţia în ecuaţie a UNPR, crearea unui centru de decizie şi de influenţă în jurul Elenei Udrea şi, mai nou, formarea unui guvern aşezat pe piloni suplimentari, din zona serviciilor, au determinat minarea unei construcţii politice stil falangă, ce funcţiona mai bine în opoziţie decât la putere", a afirmat joi Adrian Năstase, într-o postare pe blogul personal.

Potrivit acestuia, liderii PDL au obiective diferite - unii pe termen scurt (alegerile), alţii pe termen mai lung (rămânerea în perimetrul politic).

"Unii vor să-şi arate loialitatea faţă de liderul informal, alţii caută un lider care, înlocuindu-l pe Emil Boc, să asigure supravieţuirea partidului. Este evident însă că un partid care se bazează pe un singur lider şi pe "oaste de strânsură", care şi-a pierdut ideologia în frazeologie despre pragmatismul guvernării, se autodistruge, se auto-consumă, printr-un proces de canibalizare - tot mai vizibil. Titanicul - partidul atotputernic - s-a ciocnit de un iceberg. Finalul este previzibil...", a conchis preşedintele CN al PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor