Emil Boc: Sorin Frunzăverde a trădat două crezuri ale "PDL-iştilor adevăraţi"

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că Sorin Frunzăverde prin plecarea sa din Partidul Democrat Liberal a abandonat şi a trădat două crezuri ale "PDL-iştilor adevăraţi": primul - "vântul bate, apa trece, pietrele rămân" şi al doilea - "casa părintească nu se vinde niciodată".
Fostul preşedinte al PDL, Emil Boc. (www.gov.ro)
Epoch Times România
28.03.2012

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că Sorin Frunzăverde prin plecarea sa din Partidul Democrat Liberal a abandonat şi a trădat două crezuri ale "PDL-iştilor adevăraţi": primul - "vântul bate, apa trece, pietrele rămân" şi al doilea - "casa părintească nu se vinde niciodată".

"Sorin Frunzăverde a abandonat şi a trădat două crezuri scrise şi nescrise ale pedeliştilor adevăraţi. Primul crez se află înscris chiar în imnul Partidului Democrat Liberal, care spune "Vântul bate, apa trece, pietrele rămân". Vă reamintesc, au fost momente grele când au plecat lideri importanţi: Duvăz, Sassu, Duţu. Au dispărut în istorie. Partidul Democrat Liberal a câştigat toate alegerile", a afirmat Emil Boc.

Strict legat de situaţia de la Caraş-Severin, Boc a reamintit un episod din 2003 când preşedintele CJ de atunci, un democrat, Ilie Mustăcilă, a plecat la PSD alături de 20 de primari.

"Şi parcă istoria se repetă, ce ironie! În 2003 tot preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin a plecat cu peste 20 de primari la PSD. Aţi mai auzit dumneavoastră de Ilie Mustăcilă? A dispărut. Dar PDL a câştigat alegerile şi a devenit principalul partid de guvernământ al României şi a reuşit, împreună cu preşedintele României, să reformeze statul român. (...) Imnul nostru are un crez pe care pedeliştii adevăraţi nu îl trădează şi dacă îl trădează, soarta lor este trecerea în uitarea istoriei", a apreciat Emil Boc.

Despre al doilea "crez" al PDL "trădat" de Sorin Frunzăverde, Boc a citat dintr-un cântec popular.

"Al doilea crez este unul nescris, dar de suflet în PDL, care spune pe româneşte ceea ce spune şi un cântec popular: "Casa părintească nu se vinde niciodată". Un pedelist adevărat nu îşi vinde sufletul. (...) Nu ştiu despre ce proiect de dreapta poate vorbi domnul Frunzăverde în PNL. PNL-ul s-a predat cu arme şi bagaje la PSD. (...) PDL rămâne singurul depozitar al curentului de centru-dreapta în România", a spus liderul democrat-liberalilor.

Emil Boc a recunoscut că a greşit când a acceptat la Convenţia Naţională din 2011 ca Sorin Frunzăverde să facă parte din conducerea PDL.

"Am greşit când la congres am acceptat ca Frunzăverde să facă parte din conducerea de vârf a PDL", a spus Boc, adăugând că păstrează "pentru memorii" explicaţia acestei afirmaţii.

Cât priveşte acuzele lui Sorin Frunzăverde invocate ca motive pentru plecarea sa din PDL, cum ar fi "lipsa descentralizării" şi "statul poliţienesc", Emil Boc a susţinut că pentru prima dată în România s-a realizat o descentralizare reală în domeniile educaţiei, sănătăţii şi asigurării ordinii publice, prin înfiinţarea poliţiei locale.

"Pentru prima dată în aceşti ani poliţia locală răspunde în faţa autorităţilor locale, şi nu în faţa ministrului. (...) Aşa cum şi în materie de şcoli, spitale, aceştia răspund şi depind nu de pixul ministrului, ci de decizia consiliilor judeţene şi de deciziile primăriilor", a declarat Boc.

În opinia sa, Sorin Frunzăverde "a fost unul dintre adversarii majori ai proiectului de reorganizare administrativ-teritorială a ţării, un proiect care ar fi dus până la capăt procesul de descentralizare".

Cât priveşte "statul poliţienesc", Boc a afirmat că "rapoartele europene din toţi aceşti ani confirmă progresele pe care România le-a făcut pe linia statului de drept".

"Statul de drept foloseşte toate mijloacele instituţionale autorizate de justiţie pentru a se apăra de infracţiuni. Acesta este statul de drept, nu este stat poliţienesc. Cred că ştiţi ce exigenţe are UE în materie de democraţie şi Uniunea Europeană nu ar valida prin rapoartele de ţară derapaje de la democraţie, dacă ele ar exista", a mai declarat liderul democrat-liberalilor.

Despre afirmaţiile lui Sorin Frunzăverde potrivit cărora ar avea telefonul ascultat, Emil Boc a spus că nu are cunoştinţă despre aşa ceva. Boc a dat acelaşi răspuns întrebat dacă există vreo informaţie că Frunzăverde ar avea un dosar la DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor