Roberta Anastase s-a întâlnit cu preşedinţii Parlamentelor din Bavaria şi Hessa

Preşedintele Camerei deputaţilor, Roberta Anastase şi delegaţia de parlamentari pe care o conduce în vizită oficială în Germania s-a întâlnit, la Munchen, respectiv Wiesbaden, cu Barbara Stamm, preşedintele Parlamentului landului Bavaria, precum şi cu Norbert Kartmann, preşedintele Parlamentului landului Hessen.
Epoch Times România
29.03.2012

Roberta Anastase şi delegaţia de parlamentari pe care o conduce în vizită oficială în Germania s-a întâlnit, la Munchen, respectiv Wiesbaden, cu Barbara Stamm, preşedintele Parlamentului landului Bavaria, precum şi cu Norbert Kartmann, preşedintele Parlamentului landului Hessen.

Vizita preşedintei Camerei a debutat la Munchen, unde au avut loc întrevederi cu Barbara Stamm, preşedintele Landtag-ului, precum şi cu Joachim Herrmann, ministru bavarez de Interne. Tematica discuţiilor s-a centrat pe cooperarea foarte bună româno-bavareză în domeniile politic, economic, afaceri interne, cultural şi social. În context, au fost discutate rezultatele celei de-a VIII-a Comisii Mixte Interguvernamentale România-Bavaria, a cărei şedinţă a avut loc la începutul lunii martie a.c. De asemenea, interlocutorii au evidenţiat potenţialul de cooperare în cadrul Strategiei europene pentru regiunea Dunării, se arată într-un comunicat al Camerei.

Totodată, a avut loc un schimb de opinii asupra priorităţilor legislative din cele două ţări. Partea română a menţionat dezbaterile curente privind modificarea Constituţiei şi a legii electorale. În discuţia cu Barbara Stamm s-a convenit intensificarea cooperării parlamentare bilaterale, inclusiv prin crearea unui grup de lucru inter-parlamentar, care sa se întrunească periodic şi care să contribuie la promovarea proiectelor comune româno-germane.

Preşedintele legislativului bavarez a subliniat legătura profundă pe care o are cu România, pe care o consideră a doua patrie. Barbara Stamm a ţinut să sublinieze că, în ciuda contextului economic global, evoluţiile din ultima perioadă din România au fost constant pozitive, iar transformările necesare pot fi considerate ireversibile. La nivel legislativ, doamna Stamm a apreciat politica României în privinţa drepturilor minorităţilor, ca pe un exemplu în regiune, mai spune sursa citată.

La rândul său, ministrul bavarez de Interne a evocat dialogul interguvernamental foarte strâns şi nivelul excelent al relaţiilor economice. Partea germana a subliniat, de asemenea, cooperarea foarte bună în domeniul afacerilor interne, menţionând în acest context Acordul existent între ministerele de interne român şi bavarez, precum şi contribuţia decisivă a autorităţilor române din domeniul afacerilor interne în soluţionarea unor cazuri dificile.

Roberta Anastase a apreciat "atitudinea constructivă" şi de susţinere a părţii germane privind aderarea României la Spaţiul Schengen şi a prezentat reformele iniţiate şi implementate de autorităţile române, exprimându-şi speranţa că România va fi corect evaluată, ţinându-se cont de progresele înregistrate şi nu de considerente politice.

Tot miercuri, discuţiile au continuat la Wiesbaden, unde au avut loc convorbiri cu preşedintele Parlamentului din Hessa, Norbert Kartmann. Acesta a mentionat legătura particulară pe care o are cu Romania (ca descendent al minorităţii germane din Transilvania) şi interesul deosebit pentru aprofundarea cooperarii dintre România şi landul Hessa.

Vizita delegaţiei continuă. Joi, la Berlin, unde vor avea loc întâlniri cu preşedintele Bundestagului, Norbert Lammert, cu preşedintele Grupului parlamentar de prietenie România-Germania, Susanne Kastner, precum şi cu preşedintele Comisiei de afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor