Codrin Ştefănescu (PSD): Demisia lui Frunzăverde din PDL a declanşat fenomenul "bulgărelui de zăpadă"

Epoch Times România
29.03.2012

Demisia lui Sorin Frunzăverde din PDL a creat o problemă deosebit de serioasă în interiorul partidului de guvernământ şi, de fapt, s-a declanşat cu această ocazie aşa-zisul fenomen al "bulgărelui de zăpadă" care, prin efectele sale, "induce, în mentalitatea colectivă ideea clară că degringolada a cuprins, fără excepţie, toate structurile din PDL", apreciază Codrin Ştefănescu, secretarul Consiliului Naţional al PSD.

"Prin urmare, demisiile care vor urma, nu numai că nu vor mai prezenta o surpriză pentru nimeni, dar întăresc şi mai mult ideea că partidul de guvernământ se află într-o disoluţie accelerată. De altfel, demisia unui personaj ca Sorin Frunzăverde, care a deţinut a doua funcţie importantă în PDL, precum şi declaraţiile extrem de grave, la adresa politicii partidului din care până de curând a făcut parte, nu fac decât să sublinieze doar câteva dintre problemele serioase vizavi de practicile "subterane" ale actualei puteri", susţine Ştefănescu într-un comunicat remis joi AGERPRES.

El a exemplificat prin "marginalizarea imediată şi trecerea la capitolul "istorie" a unor membri de partid care, prin declaraţii publice sau în interiorul partidului, l-au deranjat pe Traian Băsescu" şi "constrângerea şi ameninţarea unor lideri care, de-a lungul timpului, au atras subtil atenţia asupra grupurilor de interese interne, fondurilor de stat la dispoziţia unor "oameni de încredere", afaceri cu banii statului pentru camarila de partid etc.".

"Iar pentru unii, presiunile exercitate au atins cu mult limita suportabilităţii, astfel încât, s-au văzut nevoiţi ca, în final, pur şi simplu, să evadeze. Se adevereşte, că PDL este un adevărat "lagăr al corupţiei", iar planurile, dintre cele mai complexe, privind privatizările, alocarea discreţionar a sumelor de la bugetul de stat, încredinţarea afacerilor de stat anumitor firme sunt, de fapt, elaborate la un alt nivel decât cel guvernamental. Iar miniştrii, fie că sunt sau nu parte din scenariul stabilit, nu trebuie decât să execute, fără drept de apel, ordinele primate pe linie de partid", a adăgat acesta.

Potrivit lui Ştefănescu, "confirmarea faptului că statul poliţienesc este o realitate extrem de dură, în care ascultarea telefoanelor, şantajul, sau anchete şi dosare la DNA sunt practici uzuale", este cu atât mai credibilă cu cât vine din partea unui fost ministru al Apărării.

"Chiar şi declaraţia şefului SRI, George Maior, conform căruia instituţia este "ultracontrolată în sistemul guvernamental şi parlamentar", în loc să fie liniştitoare, pur şi simplu certifică declaraţiile lui Sorin Frunzăverde. Mai mult decât atât, suntem convinşi că, pe ultima sută de metri a acestei guvernări, PDL preconizează acţiuni extrem de ostile sau, aşa cum au declarat chiar unii lideri ai partidului, "vor urma lucruri foarte urâte". De aceea, PSD atenţionează, public, principalul partid de guvernământ că, în perioada următoare, va monitoriza, cu maximă atenţie şi va face cunoscute opiniei publice toate "operaţiunile de casă" ale PDL", a conchis secretarul CN al PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor