Adrian Năstase este aşteptat miercuri la INML pentru examinare

Epoch Times România
26.06.2012

Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" a solicitat printr-o adresă managerului Spitalului Clinic de Urgenţa Floreasca, luarea măsurilor necesare pentru prezentarea lui Adrian Năstase la institut, miercuri, începând cu ora 9,00, cu toate documentele medicale relevante, când se întruneşte comisia medico-legală pentru amânarea întreruperii executării pedepselor privative de libertate din motive medicale.

Managerul instituţiei, prof. dr. Dan Dermengiu, a spus că s-a solicitat de asemenea ca în situaţia în care starea pacientului nu permite transportul acestuia la sediul INML să fie informaţi, în această situaţie urmând să fie examinat în secţia în care se află internat.

Referitor la întrebările din adresa DGPMB - Serviciul de Investigaţii Criminale privind posibilitatea de a fi tratat în reţeaua medicală a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), reprezentanţii INML spun că răspunsul poate fi dat numai prin concluziile Comisiei întrunite la INML din care face parte obligatoriu un reprezentant al ANP şi doar cu examinarea nemijlocită a persoanei.

În ceea ce priveşte transportul pacientului în siguranţă, reprezentanţii INML au răspuns că evaluarea stării de sănătate a pacienţilor în vederea transportului revine în sarcina medicului curant care îngrijeşte pacientul în cauză, singurul în măsură să decidă în raport cu ocrotirea stării de sănătate a pacientului sau dacă se impune şi se poate realiza un transport al pacientului.

Potrivit reglementărilor în vigoare, "medicul responsabil din spitalul care transferă pacientul evaluează starea acestuia, necesitatea transferului, momentul transferului, modalitatea transportului, nivelul asistenţei medicale pe durata transferului (competenţele echipajului şi dotarea necesară) şi destinaţia transferului, având ca scop final asigurarea îngrijirilor medicale optime pacientului transferat, fără întârziere nejustificată. În situaţia în care spitalul la care se solicită transferul pacientului refuză să accepte, din lipsa locurilor, acestuia îi revine obligaţia de a găsi un loc într-un spital care deţine competenţe şi condiţii de investigaţii şi tratament cel puţin egale cu nivelul propriu", precizează reprezentanţii INML.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor