Ministrul Justiţiei îi îndeamnă pe membrii CSM la o poziţie ponderată în cazul Adrian Năstase

Ministrul Titus Corlăţean. (GEORGES GOBET / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
26.06.2012

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, i-a îndemnat marţi pe membrii CSM la o poziţie ponderată, de rezervă, în cazul Adrian Năstase.

"Am propus o abordare pe care o consider corectă - o dezbatere onestă între membrii CSM, care au un rol important cu privire la calitatea şi corectitudinea actului de justiţie, pentru că nu am văzut până acum CSM-ul să se exprime public atunci când s-a recurs la justiţia televizată, atunci când deja s-au pus sentinţe referitor la vinovăţia sau nevinovăţia unor persoane", a declarat Corlăţean, la plecarea de la sediul CSM.

El a precizat că, în calitate de ministru al Justiţiei, a avut o atitudine rezervată şi nu a comentat în spaţiul public chestiuni legate de acest caz.

"Eu cred că ceea ce este important pentru un stat de drept este ca toţi cei care au intervenit din mediul politic să manifeste o atitudine de rezervă, de abţinere din comentarii, pentru că legea este lege iar procedurile sunt proceduri. Este nevoie ca Justiţia să funcţioneze corect, imparţial. Îmi menţin apelul public la rezervă din partea celor care au o atitudine într-o parte sau în alta, este important ca instituţiile statului să fie lăsate să-şi facă treaba şi să respecte legea şi procedurile", a subliniat Titus Corlăţean.

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat marţi că le-a cerut membrilor Consiliului Superior al Magistraturii să-şi exprime o poziţie prin care să garanteze independenţa justiţiei referitor la declaraţiile în cazul dosarului în care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare.

Consiliul Superior al Magistraturii urmează să decidă dacă va sesiza Inspecţia Judiciară în vederea verificării declaraţiilor avocaţilor fostului premier Adrian Năstase.

Membrii CSM, reuniţi marţi în plen, au rămas în deliberări cu privire la modul de acţiune în cazul lui Adrian Năstase, după ce procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a susţinut că reacţiile avocaţilor lui Năstase "prejudiciază autoritatea judecătorească".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor