Avocatul Ioan Cazacu a cerut ca Adrian Năstase să fie prezent la tribunal în cazul acţiunii IGPR

Epoch Times România
26.06.2012

Avocatul fostului premier Adrian Năstase, Ioan Cazacu, a cerut, marţi, instanţei Tribunalului Bucureşti, ca clientul său să fie prezent în sala de judecată la procesul în care se judecă acţiunea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) privind executarea mandatului de încarcerare a lui Adrian Năstase.

Cazacu a spus că acest proces ar trebui amânat, dat fiind situaţia "de notorietate" în care se află clientul său şi a cerut un termen în acest dosar.

Potrivit Spitalului Floreasca, Adrian Năstase nu poate fi audiat, marţi, de procurori, deoarece este sedat şi se află sub tratament.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a dispus Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" efectuarea unei expertize medico-legale care să stabilească dacă afecţiunile medicale pe care le prezintă pacientul pot fi tratate în reţeaua medicală a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi dacă aceste afecţiuni permit transportarea sa în siguranţă la penitenciarul indicat de comisie.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a transmis o adresă către Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" şi judecătorului delegat cu executarea pentru a dispune.

Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" a comunicat faptul că nu poate efectua o expertiză medico-legală fără a avea la dispoziţie toate actele medicale întocmite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor