DNA confirmă punerea sub acuzare a medicului Şerban Brădişteanu pentru favorizarea lui Adrian Năstase

Epoch Times România
26.06.2012

Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, că procurorii au început urmărirea penală faţă de trei ofiţeri de poliţie şi faţă de medicul Şerban Brădişteanu, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului săvârşită în legătură directă cu fapte de corupţie.

"Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se referă la îngreunarea executării pedepsei aplicate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim-ministru Adrian Năstase", precizează DNA.

Informaţia privind punerea sub acuzare a medicului a fost dată iniţial de procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, la finalul şedinţei CSM de marţi.

"Dosarul a fost deschis pentru a se verifica modul în care s-a pus în executare mandatul de executare a pedepsei închisorii, demersurile care au fost făcute de Poliţie cu privire la punerea în executare a mandatului, documentele medicale care au fost emise în cursul zilelor anterioare. În mare, cam acest lucru vizează ancheta DNA. În paralel, am dispus o verificare pentru a vedea dacă poliţiştii care trebuiau să pună în executare acest mandat au calitatatea de poliţişti în Poliţia Judiciară şi în situaţia în care voi constata că nu au făcut toate demersurile le voi retrage această calitate de a mai lucra în Poliţia Judiciară", a declarat Kovesi.

Laura Kovesi a mai spus că, în cazul medicului, procurorii verifică modul în care au fost emise actele medicale, fiind suspiciuni legate de diagnosticul pus lui Adrian Năstase.

Şerban Brădişteanu a făcut parte din echipa de medici care l-a operat pe Adrian Năstase la Spitalul Floreasca.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor