Reacţiile politicienilor la demiterea lui Andrei Chiliman de la conducerea PNL Bucureşti

Elena Udrea: Uniunea Social Liberală nu are absolut nicio legătură cu ce înseamnă cetăţeanul şi nevoile sale
Elena Udrea (Andrei Popescu/Epoch Times România)
Gina Zaragiu
10.04.2012

Demiterea lui Andrei Chiliman de la conducerea PNL a stârnit reacţii din partea politicienilor români. Astfel Elena Udrea scrie, luni seară, pe blogul personal că "Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Capitală cu eliminarea lui Andrei Chiliman de la conducerea PNL Bucureşti este dovada cea mai clară a faptului că, în acest moment, în interiorul USL se duce o bătălie pe viaţă şi pe moarte privind candidaturile pe care Opoziţia le va depune. Se joacă la rupere, iar victime cad cei care nu intră în jocul celor trei decidenţi: Crin Antonescu, Victor Ponta şi Dan Voiculescu. De astăzi, aşa cum se prezintă lucrurile, PNL nu mai există la Capitală".

Ea arată că, "USL-ul poza într-un monolit care se luptă cu "tirania" preşedintelui", însă "lucrurile stau cu totul invers: USL se dezintegrează şi dispare la umbra mărilor şi iluştrilor săi conducători, stând pe un adevărat butoi de pulbere, care în curând va şi exploda".

"Aceste scandaluri care se ţin lanţ la nivelul USL arată de ce bucureştenii nu trebuie să-şi pună speranţele şi încrederea într-o construcţie politică de tip Frankenstein. Aceşti oameni nu pot să se înţeleagă, sunt uniţi doar de motivaţii personale, nicidecum de soluţii pentru problemele cu care se confruntă cetăţenii", scrie Udrea în postarea de pe blog.

În opinia sa, "lupta dusă astăzi în interiorul USL, care-l face pe Crin Antonescu să-l destituie pe unul dintre liderii "grei" ai PNL, arată faptul că sondajele de opinie care îi prezintă pe cei din Opoziţie ca învingători reprezintă simple fumigene de presă menite să ascundă adevărul: Opoziţia se prăbuşeşte, pierzându-şi, din cauza problemelor interne, mare parte a capitalului de încredere".

"Uniunea Social-Liberală este o construcţie politică artificială, conjuncturală, creată cu un singur scop: câştigarea alegerilor. Nu are absolut nicio legătură cu ce înseamnă cetăţeanul şi nevoile sale. De altfel, reprezentanţii săi nici nu mimează vreo soluţie, ci doar încearcă, în fiecare seară, pe toate posturile de televiziune, să îi convingă pe români că responsabilitatea politică e o greşeală. E un mod superficial de-a face politică, la ciupeală, care nu îmbunătăţeşte deloc viaţa românilor, ci încearcă să satisfacă doar pretenţiile de putere ale PSD-iştilor şi PNL-iştilor", scrie, luni seară, pe blogul personal, vicepreşedintele PDL Elena Udrea.

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 al Capitalei, a declarat luni că ia în considerare demisia din Partidul Naţional Liberal.

Liberalul Andrei Chiliman l-a criticat luni pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, transmiţându-i acestuia că "în politică şi în viaţă, în general câştigă cei care joacă şah, nu poker".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, la postul public de televiziune, că, dacă primarul sectorului 1 Andrei Chiliman vrea să-şi dea demisia, ar face bine să ia o decizie cât mai repede, pentru a da timp formaţiunii să caute alţi candidaţi.

Preşedintele PNL a mai explicat că ar avea ce să-i reproşeze lui Andrei Chiliman, dar că nu o va face public, întrucât "sunt puţini oameni în politică care să nu aibe ce să-şi reproşeze".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor