Adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, în vizită la Bucureşti

Anterior sosirii în România, Mitchell declara că "în Europa Centrală şi de Est, SUA sunt interesate de întărirea eforturilor de luptă împotriva corupţiei şi de combatere a dezinformării ruseşti, precum şi de consolidare a societăţii civile în zonă."
Preşedintele Centrului pentru Analiza Politicii Europene, Wess Mitchell.
Preşedintele Centrului pentru Analiza Politicii Europene, Wess Mitchell. (captură.)

Adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, se va afla luni la Bucureşti. Succesorul Victoriei Nuland se va întâlni cu oficiali români şi cu analişti independenţi.

„În 18 iunie se va afla la Bucureşti unde va avea întâlniri cu înalţi oficiali şi cu analişti independenţi pe tema securităţii regionale şi cooperării economice. Va conduce delegaţia SUA la cea de-a şasea reuniune a Dialogului de Parteneriat Strategic SUA - România şi va susţine un discurs la Universitatea Bucureşti", anunţă Departamentul de Stat al SUA, potrivit sursei citate.

Vizita lui Mitchell la Bucureşti este în cadrul unui turneu european care mai include Zagrebul, Praga şi Bruxellesul.

Mitchell, care a preluat postul Victoriei Nuland, a declarat în urmă cu câteva zile într-un discurs că ”în Europa Centrală şi de Est, SUA sunt interesate de întărirea eforturilor de luptă împotriva corupţiei şi de combatere a dezinformării ruseşti, precum şi de consolidare a societăţii civile în zonă”, relata recent G4Media.

În acelaşi discurs susţinut la Heritage Foundation, Wess Mitchell a mai avertizat că ”Rusia şi China reprezintă modele alternative coerente – cu stabilitate politică, bazată pe autoritarism şi forţă brută, îngrădirea unor aspecte ale pieţei libere care ameninţă baza funcţionării civilizaţiei noastre. În căi diferite, Rusia şi China vor să distrugă modelul occidental. Rusia vrea să dezbine şi să fărâmiţeze vestul. China vrea să ia locul modelului occidental”.

Mitchell a mai subliniat în discursul său că ”o zonă unde competiţia geopolitică se intensifică este frontiera estică a Europei. Zona care pleacă din Caucaz, prin Balcani şi bazinul Dunării – este o zonă de atenţie geopolitică nouă (“renewed geopolitical focus”) pentru Rusia şi “playground” pentru China.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne