Adjunctul Procurorului General al R. Moldova, reţinut. Este bănuit de îmbogăţire ilicită

Ruslan Popov, adjunctul Procurorului General al R. Moldova
Ruslan Popov, adjunctul Procurorului General al R. Moldova (NewsMaker)

Adjunctul Procurorul General al Republicii Moldova, Ruslan Popov a fost reţinut sâmbătă, 9 octombrie, fiind suspectat de îmbogăţire ilicită. Acesta a fost adus după-amiază la sediul Procuraturii Generale de la Chişinău de către mascaţii de la SIS, după ce i-a fost percheziţionată casa din satul Mileştii Mici.

Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a confirmat că Popov este urmărit penal de Procuratura Anticorupţie pentru îmbogăţire ilicită, iar dosarul a fost pornit ca urmare a analizei informaţiilor apărute în cadrul investigaţiilor jurnalistice şi probelor acumulate pe caz.

Presa de la Chişinău scrie că anul trecut, Centrul de Investigaţii Jurnalistice a publicat o serie de anchete despre averea şi presupusele afaceri camuflate ale lui Ruslan Popov. Reporterii au scris despre afacerea din agricultură a procurorului înregistrată pe numele tatălui său, un frigider pentru păstrarea fructelor, locuinţa şi maşini de lux.

La 23 ianuarie 2020, la o zi după publicarea anchetei menţionate, Procurorul General Alexandr Stoianoglo a cerut Autorităţii Naţionale de Integritate să verifice averea adjunctului său, Ruslan Popov.

Cu toate acestea, până în prezent, ANI nu a luat o decizie în privinţa lui Ruslan Popov pe motiv că „acţiunile de verificare sunt complexe şi necesită timp”.

Ruslan Popov nu a recunoscut acuzaţiile ce i se aduc şi a declarat că este „comandat politic”.

Vineri, 8 octombrie, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile şi Procurorul General suspendat din funcţie, Alexandr Stoianoglo fiind învinuit de corupere pasivă, declaraţii mincinoase în faţa unui organ competent, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz în serviciu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe