Maia Sandu, despre reţinerea lui Stoianoglo: Oricine a comis ilegalităţi să plătească

Maia Sandu - preşedintele R. Moldova
Maia Sandu - preşedintele R. Moldova (presedinte.md)

Aşteptările cetăţenilor Republicii Moldova sunt legitime: un trai mai bun într-o ţară eliberată din strânsoarea clanurilor corupte. Oamenii cer dreptate. Instituţiile statului responsabile de lupta anticorupţie trebuie să ţină cont de aceste aşteptări şi să acţioneze mereu în conformitate cu legea, a declarat preşedintele Maia Sandu în contextul reţinerii şi suspendării din funcţie a Procurorului General Alexandr Stoianoglo.

"Decizia de ieri de analiză a sesizării care-l vizează pe Procurorul General aparţine Consiliului Superior al Procurorilor, iar decizia de reţinere a acestuia aparţine procurorului desemnat de CSP", scrie şefa statului pe pagina sa de socializare, precizând că în calitate de preşedinte al ţării îşi doreşte ceea ce îşi doresc cetăţenii: să fie respectată cu stricteţe legea, să nu fie comise abuzuri, iar oricine a comis ilegalităţi să plătească, conform legilor în vigoare.

Alexandr Stoianoglo a fost escortat marţi din sediul Procuraturii Generale de către mascaţii de la Serviciul de Informaţii şi Securitate, după ce biroul său a fost percheziţionat peste trei ore. Ofiţerii SIS şi procurorul pe caz numit de CSP, Victor Furtună au continuat miercuri ancheta la Procuratura Generală.

Între timp, CSP l-a desemnat pe Dumitru Robu drept candidat la funcţia de şef interimar al Procuraturii Generale. Candidatura acestuia urmează a fi propusă spre numire preşedintelui Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe