Daniel Ioniţă, către Igor Grosu: R. Moldova are şansa uriaşă de a înscrie un parcurs european ireversibil

Noul Parlament moldovean are o agendă ambiţioasă, iar printre priorităţi se regăsesc combaterea corupţiei şi asigurarea unui stat de drept, a afirmat Igor Grosu.
Daniel Ioniţă şi Igor Grosu
Daniel Ioniţă şi Igor Grosu (parlament.md)

Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a declarat în cadrul unei întrevederi cu Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, că „rezultatul obţinut la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie reprezintă o şansă uriaşă de a înscrie Republica Moldova pe un parcurs european ireversibil”.

Igor Grosu şi Daniel Ioniţă au discutat despre evoluţia relaţiilor bilaterale dintre România şi Republica Moldova, dar şi despre priorităţile noului Legislativ.

Spicherul a menţionat că noul Parlament de la Chişinău are o agendă ambiţioasă, iar printre priorităţi se regăsesc combaterea corupţiei şi asigurarea unui stat de drept.

Acesta şi-a exprimat recunoştinţa pentru aportul semnificativ al României şi asistenţa umanitară oferită pentru combaterea pandemiei de Covid-19.

”În pandemie, România a fost prima care a sărit în ajutorul nostru”, a notat preşedintele Parlamentului, subliniind că doar în ultimii doi ani, la Chişinău au ajuns loturi impunătoare cu echipamente, teste, materiale şi medicamente necesare pentru cetăţenii R. Moldova în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 provocate de virusul Wuhan.

De asemenea, România a devenit cel mai mare donator individual de vaccin pentru R. Moldova.

Igor Grosu şi Daniel Ioniţă au vorbit şi despre proiectele care urmează să fie implementate cu suportul autorităţilor de la Bucureşti. Aceştia au discutat despre etapa la care se află proiectul de interconexiune energetică între ambele ţări şi gazoductul Iaşi – Ungheni – Chişinău.

Preşedintele Legislativului, Igor Grosu, a mai avut, luni, o întrevedere cu Secretarul general al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), Asaf Hajiyev, aflat în vizită la Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe