Acuzat de incitare la ură, fondatorul partidului PEGIDA ajunge în faţa instanţei

Lutz Bachmann va apare în instanţă din cauza comentariilor controversate făcute cu privire la refugiaţi. Partidul xenofob PEGIDA şi-a crescut popularitatea recent în timp ce Germania se confruntă cu un aflux de migranţi.
Susţinători ai mişcării PEGIDA mărşăluiesc în oraşul german Dresden, 26 octombrie 2015.
Susţinători ai mişcării PEGIDA mărşăluiesc în oraşul german Dresden, 26 octombrie 2015. (Captură Foto)

Lutz Bachmann, fondatorul partidului "Europenii Patriotici Împotriva Islamizării Europei", sau PEGIDA, va apărea în faţa instanţei din Dresda, marţi, după ce a fost acuzat în luna octombrie de incitare la ură împotriva migranţilor.

Punerea sub acuzare survine după ce Bachmann, în vârstă de 42 de ani, a scris pe pagina sa de Facebook că migranţii sunt "mizeri" şi "vite", comentarii despre care instanţa a declarat că au "perturbat ordinea publică" şi au reprezentat un "atac la demnitatea" refugiaţilor.

Procesul are loc în contextul în care PEGIDA câştigă o popularitate considerabilă în toată ţara, pe fondul criticilor legate de politicile cancelarului Angela Merkel privind refugiaţii. În ianuarie, mii de manifestanţi PEGIDA din Dresda au protestat împotriva primirii solicitanţilor de azil, fapt ce a avut ca rezultat cel puţin 10 maşini incendiate.

Tribunalul se va afla sub o securitate strictă în timpul desfăşurării procesului. Dacă va fi găsit vinovat, Bachmann ar putea primi până la cinci ani de închisoare.