Activistul unionist George Simon "interzis" în continuare în Republica Moldova

George Simion
George Simion (Epoch Times România)

Activistul unionist George Simion, expulzat în mai din Republica Moldova, anunţă că autorităţile de peste Prut i-au respins cererea de anulare a interdicţiei de intrare în Republica Moldova.

"Mi-a fost respinsă cererea de anulare a interdicţiei. Judecătorul Gafton Alexandru/ judecătoria Centru mi-a respins dreptul de a veni acasă, la fraţii mei, la Chişinău şi-n celelalte sate şi oraşe de peste Prut.

A motivat că nu aş fi în termen cu cererea mea, deşi cele 5 zile impuse de lege au fost respectate de mine (fără procură şi fără semnătură, ce-i drept) - vedeţi apariţiile din presă cu prietenii care au depus miercuri, 20 mai, cererea, şi deşi am dreptul la un proces efectiv, plenar, nu formal, conform jurisprudenţei europene. Serviciul de Informaţii şi Securitate a adus ieri ca "probe" împotriva mea apariţiile mele TV în care mă pronunţam pentru Unire.

Azi au spus că acţiunile întreprinse de mine au fost întotdeauna paşnice dar nu contează asta, ci faptul că ei consideră că nu e dreptul meu să fac astfel de acţiuni, pentru că sunt cetăţean "străin", scrie, pe Facebook, Simion.

George Simion mai anunţă că nu va dezarma, ci va merge mai departe la Curtea de Apel şi CEDO.

Amintim că la mijlocul luni mai, George Simion a fost reţinut de agenţii Serviciului de Informaţii şi Securitate al R. Moldova, urcat în maşină şi dat afară din ţară. Românul, unul dintre liderii mişcării Acţiunea 2012, a primit o interdicţie de intrare pe teritoriul Moldovei pe o perioadă de cinci ani, însă nu i s-au explicat motivele pentru care a devenit persona non grata în ţara vecină.

Simion este unul dintre cei mai activi militanţi pentru Unirea Moldovei cu ţara mamă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne